Quantcast

Karas plečiasi? Užpultas Maskvos remiamas separatistinis Moldovos regionas

Maskvos remiamo atsiskyrusio Moldovos Uždniestrės regiono valdžia penktadienį pranešė, kad regiono sostinėje Tiraspolyje surengti du bandymai užpulti infrastruktūrą. Incidentai įvyko po pranešimų apie virtinę išpuolių separatistiniame regione, o tai kursto baimę, kad konfliktas iš kaimyninės Ukrainos gali išplisti.

 „Apie 4.15 val. ryto prie vienos įmonės naftos saugyklos sustojo automobilis, iš jo išlipęs neidentifikuotas vyras sviedė į pastatą Molotovo kokteilį ir pabėgo“, – pranešė apsiskelbusios respublikos Vidaus reikalų ministerija. Jos pareiškime sakoma, kad užsiliepsnojo žolė, bet ugnis buvo greitai užgesinta.

Maždaug po 30 minučių į šauktinių centrą Tiraspolio centre buvo „mesti du Molotovo kokteiliai. (...) Vienas nukrito ant šaligatvio, kitas įstrigo lango grotose. Gaisrą operatyviai užgesino apsauga“, – pranešė ministerija.

Su Ukraina besiribojanti separatistinė Uždniestrės respublika atsiskyrė nuo Moldovos 1992 m. po trumpo karo su Kišiniovu. Nuo to laiko ten bazuojasi maždaug 1500 Rusijos karių. Baimė, kad karas Ukrainoje išplis, padidėjo Rusijos generolui pareiškus, kad Kremliaus karinė kampanija, pradėta vasario 24 d., siekia sukurti sausumos koridorių per pietinę Ukrainą į Uždniestrę. Kyjivas kaltina Rusiją siekiu destabilizuoti regioną ir sukurti dingstį karinei intervencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių