Quantcast

Karantinuotame laive padaugėjo užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu

  • Teksto dydis:

Žmonių, kuriems testais buvo patvirtintas užsikrėtimas naujuoju koronavirusu COVID-19, skaičius prie Japonijos krantų esančiame karantinuotame kruiziniame laive „Diamond Princess“ padidėjo iki 355, sekmadienį paskelbė šalies sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato (Kacunobus Katas).

Naujieji duomenys buvo paskelbti tuo metu, kai Jungtinės Valstijos rengiasi evakuoti kai kuriuos savo piliečius iš „Diamond Princess“, kuris nuo vasario 3 dienos stovi prie Japonijos krantų ir kuriam nuo vasario 5-osios yra taikomas karantinas.

Honkongas taip pat pareiškė, jog laive esantiems savo piliečiams – o jų yra 330 – pasiūlys galimybę užsakytu lėktuvu parskristi namo. Apie panašų sprendimą paskelbė ir Kanada.

„Iki šiol atlikome 1,219 tūkst. asmenų tyrimus. Iš jų, teigiami buvo 355 žmonių testų rezultatai“, – pareiškė K. Kato per apskritojo stalo diskusiją, kurią surengė visuomeninis transliuotojas NHK.

Palyginti su ankstesniais vyriausybės skelbtais duomenimis, užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo 70 žmonių.

Japonijos pastangos suvaldyti infekcijos protrūkį laive sukėlė susirūpinimą visame pasaulyje.

Karantinas kruiziniame laive, kuriame yra daugiau nei 3,7 tūkst. keleivių ir įgulos narių iš daugiau nei 50 šalių ir regionų, buvo paskelbtas paaiškėjus, kad vienam buvusiam šio laivo keleiviui, praėjusį mėnesį išlipusiam Honkonge, nustatytas naujasis koronavirusas, dabar gavęs oficialų pavadinimą COVID-19.

Tie, kuriems nustatomas virusas, perkeliami iš laivo į medicinos įstaigas,

Laive likusių keleivių buvo paprašyta per 14 dienų karantino laikotarpį, kuris turėtų pasibaigti trečiadienį, neiti iš savo kajučių. Žmonės tik trumpam išleidžiami į atvirus denius, bet tuo metu turi dėvėti apsaugines kaukes.

Tačiau keliama klausimų, ar karantinas laive veikia, nes kone kasdien nustatoma dešimtys naujų užsikrėtimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Zombių laivas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių