Quantcast

Kambodžos priimto laivo keleiviai išsibarstė po pasaulį: baiminamasi dėl koronaviruso

Pirmadienį suintensyvintos pastangos ieškant JAV kruizinio laivo keleivių, kuriems buvo leista išsilaipinti Kambodžoje, nors mažiausiai vienam iš jų vėliau buvo diagnozuotas koronavirusas.

Baiminamasi, kad dešimtys laivo keleivių, kurių sveikatos būklė nebuvo visavertiškai patikrinta, išsibarstė po visą pasaulį. Kambodžoje pirmadienio popietę kelioms dešimtims keleivių buvo surengtos ekskursijos autobusu po šalies sostinę Pnompenį.

Viena iš keleivių Christina Kerby (Kristina Kerbi), kurios tviteryje skelbti komiški komentarai apie tarp uostų besiblaškantį laivą „Westerdam“ sulaukė didelio susidomėjimo, pripažino, kad „buvo nustebinta“, kai jai leido vykti į ekskursiją po Kambodžos sostinę, neatlikus išsamaus sveikatos patikrinimo dėl galimo viruso.

„Namuose (JAV) turiu mažų vaikų ir nenorėčiau rizikuoti užkrėsti juos arba kitus šalia esančius asmenis, jeigu pati nešioju virusą“,  – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Vasario 1-ąją iš Honkongo išplaukęs laivas „Westerdam“ turėjo užtikrinti savo 1 455 keleiviams dviejų savaičių pasakišką kelionę po Rytų Aziją, turėjusią pasibaigti Japonijos Jokohamos uoste. Tačiau laineris nebuvo įleistas į Japoniją, Guamą, Filipinus, Taivaną ir Tailandą, baiminantis naujo koronaviruso epidemijos, Kinijoje jau pareikalavusios daugiau kaip 1,8 tūkst. žmonių gyvybių.

Kambodža, uoli Pekino sąjungininkė, kasmet iš Kinijos gaunanti didžiulę finansinę paramą, ketvirtadienį paskelbė, kad „Westerdam“ gali prisišvartuoti  Sihanukvilyje.

Laivą pasitiko Kambodžos premjeras Hunas Senas. Jis glėbesčiavosi su išlipančiais keleiviais, nepraleisdamas kamerų ir progos pagerinti įvaizdį šalies, dažnai atsiduriančios dėmesio centre dėl žmogaus teisių pažeidimų.

Kambodžios premjero poziciją pasveikino JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Tačiau po trijų dienų vienai „Westerdam“ keleivei  – 83 metų amerikietei – atvykus į  Mailaiziją buvo nustatytas užsikrėtimas koronavirusu.

Pirmadienį Malaizija pranešė, kad daugiau nei 130 kitų keleivių, skridusiu vienu lėktuvu su sergančia amerikiete, išskrido į JAV, Europą, Australiją ir Honkongą.

Tailandas, per kurį į kitas šalis taip pat išskrido dešimtys „Westerdamo“ keleivių, pirmadienį svarstė galimybę įvesti tranzitinių skrydžių draudimą kruizinio laivo keleiviams.

„Laivo keleiviams kyla pavojus, o keliaudami lėktuvu jie sukels pavojų kitiems keleiviams“, -sakė sveikatos ministras  Anutinas Charnvirakulas (Anutinas Čarnvirakulas) pirmadienį.

Kruizų organizatorė bendrovė „Holland America“ bendradarbiauja su vietos sveikatos apsaugos pareigūnais, „tirdama ir bandydama susekti asmenis, kurie galėjo turėti kontaktą su viešnia“, – sekmadienį vakare sakė  sveikatos apsaugos tarnybos vadovas Grantas Tarlingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių