Quantcast

Kalnų Karabache vis dar tęsiasi žuvusių karių ir civilių paieška

Praėjus daugiau kaip dviem mėnesiams nuo mūšių Kalnų Karabache pabaigos, čia tęsiasi žuvusių karių ir civilių paieška. Iki šiol išgabenti 1 184 kūnai, antradienį pranešė Kalnų Karabacho tarnybos.

Vien tik sekmadienį rasti 20 žuvusiųjų kūnai, tarp jų – senyvo kaimo gyventojo.

Teismo medicinos ekspertai Armėnijoje, jų pačių duomenimis, atliko maždaug 3 360 žuvusių karių palaikų ekspertizę. Daugiau kaip 1 000 žmonių vis dar laikomi dingusiais.

Šalies lavoninėse laikomi daugybės karių kūnai. Tikslaus skaičiaus tarnybos neįvardijo. Opozicija baiminasi, kad informacija apie aukų mastą gali dar labiau paaštrinti įtemptą padėtį.

Jau kelias savaites Armėnijoje nesiliauja protestai prieš vyriausybės vadovą Nikolą Pašinianą. Opozicija ir demonstrantai kaltina jį dėl pralaimėjimo kaimyniniam Azerbaidžanui ir reikalauja jo atsistatydinimo. „Mes turime susitaikyti su nauja realybe“, - savo naujametinėje kalboje sakė N. Pašinianas. Jis įspėjo dėl chaoso ir panikos Armėnijoje.

Azerbaidžanas pastarajame kare dėl Kalnų Karabacho atsikovojo didelę dalį dešimto dešimtmečio pradžioje prarastų teritorijų. Nauji mūšiai prasidėjo rugsėjo 27 dieną ir tęsėsi iki lapkričio 9-osios. Iš viso abiejose pusėse žuvo daugiau kaip 4 700 žmonių, dauguma jų – kareiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių