Quantcast

Kalėjime Egipte 130 kalinių jau 6 savaitės dalyvauja masiniame bado streike

  • Teksto dydis:

Egipte viename griežtos apsaugos kalėjime maždaug 130 kalinių jau daugiau nei šešias savaites dalyvauja masiniame bado streike, trečiadienį pranešė grupė „Amnesty International“.

Kaliniai streiką pradėjo birželio 17 dieną „al-Aqrab“ kalėjime netoli Kairo. Sulaikytieji protestuoja prieš draudimą kalinius lankyti jų šeimoms ir prieš „siaubingas kalinimo sąlygas“, teigė Londone įsikūrusi stebėsenos organizacija.

„Egipto vyriausybė peržengė kalinamųjų „al-Aqrab“ kalėjime skaičių ribas“, – sakė Magdalena Mughrabi, „Amnesty International“ Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos skyriaus pavaduojanti vadovė.

„Kalinimo įstaigos aptriušimo, nežmoniškų sąlygų ir tai, kad kalinių artimiesiems buvo uždrausta juos lankyti, derinys lėmė, kad dabar kalinių situacija yra nepakeliama“, – pranešime sakė M. Mughrabi.

Stebėsenos grupė paragino Egipto vyriausybės atstovus ištirti tariamus piktnaudžiavimus valdžia prieš bado streiką iškėlusius kalinius. „Vyriausybė turėtų taip pat leisti „al-Aqrab“ kalėjime apsilankyti nepriklausiomiems stebėtojams, kad šie užtikrintų, jog kalinių sąlygos atitinka tarptautinius standartus“, – skelbė „Amnesty International“ atstovė.

Žmogaus teisių grupės yra pakartotinai kaltinusios prezidento Abdelio-Fataho al-Sissi vyriausybę dėl masinių engimų, tarp jų ir „drakonišku susidorojimu“ su islamistų ir sekuliarių grupių disidentais. Šiuos kaltinimus Egipto vyriausybės atstovai neigia.

 


Šiame straipsnyje: Egiptasbado streikaskaliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia ir pas mus nustot kalinius maitint - matot, nedirbant ir valgyti nebereikia.

Onute

Onute portretas
6 savaites tai kaip jie gyvi,kas juos maitina,gaila zmoniu,bet visvien nesuprantama kaip jie dar gyvi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių