Quantcast

Kabule tūkstančiai žmonių bando prasiveržti į oro uostą

Prie Kabulo tarptautinio oro uosto susirinkę tūkstančiai žmonių antradienį mėgino prasiveržti į jo teritoriją, tęsiantis užsieniečių ir kitų asmenų evakuacijai iš Afganistano, kur valdžią vėl atsikovojo Talibanas, pranešė pakistanietis žurnalistas Wajahatas Kazmi (Vadžahatas Kazmis).

„Daugelis susirinkusiųjų mėgina perlipti sieną ir peršokti kitapus. JAV kariai dislokuoti oro uosto viduje, o Talibanas, kaip pranešama, yra išorėje“, – per „Twitter“ parašė reporteris, bendradarbiaujantis su transliuotojais BBC ir CNN.

Prie jo žinutės pridėtame vaizdo įraše matyti, kaip daugybė žmonių mėgina perlipti aukštą betoninę tvorą.

Anksčiau W. Kazmi nurodė, kad Talibano kovotojai atvyko į oro uosto prieigas ir kad gauta pranešimų apie smarkų šaudymą.

Taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ginkluotas neuniformuotas vyras iššauna į sieną ir priverčia ant jos užsiropštusį afganistanietį atsitraukti.

Kaip praneša žiniasklaida, šiuo metu Talibanas kontroliuoja visą Afganistano teritoriją, išskyrus Kabulo oro uostą, per kurį evakuojami užsieniečiai, taip pat afganai, galintys gauti prieglobstį kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių