Quantcast

Kabule netoli svarbaus politinio susirinkimo griaudėjo sprogimai

  • Teksto dydis:

Per didelę ceremoniją Afganistano sostinės Kabulo vakaruose ketvirtadienį nugriaudėjo mažiausiai du sprogimai, kurie nutraukė renginį ir privertė bėgti dalyvius, tarp jų faktinį premjerą Abdullah Abdullah (Abdulą Abdulą) ir kitus vyriausybės aukšto rango pareigūnus.

„Išlikite ramūs, sprogimo rajonas toli nuo mūsų“, – per tiesioginę renginio transliaciją sakė buvęs žemųjų parlamento rūmų pirmininkas Mohammadas Younusas Qanooni (Mohamadas Junusas Kanunis).

Tačiau kelios akimirkos po šių jo žodžių pasigirdo dar vienas sprogimas, po kurio žmonės šaukdami ėmė bėgti išėjimų link.

Tuomet per transliaciją girdėjosi kažkokio kito žmogaus balsas: „Prašau savo tėvynainių laikytis ramiai. Minosvaidžių ataka toli nuo šio susirinkimo.“

Incidentas įvyko per ceremoniją, skirtą Talibano nužudyto šiitų hazarų lyderio Abdul Ali Mazari (Abdul Ali Mazario) mirties 24-osioms metinėms. Ceremonijoje dalyvavo didelė šalies politinio elito dalis, įskaitant A. Abdullah ir buvusį prezidentą Hamidą Karzai (Hamidą Karzajų).

Ten buvęs užsienio reikalų ministras Salahuddinas Rabbani (Salahudinas Rabanis) vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „teroristai surengė raketų atakas prieš minėjimo ceremoniją“, ir sakė saugiai pasitraukęs.

Atsakomybės už išpuolį kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

Miesto greitosios pagalbos tarnybos pareigūnas Mohammadas Asimas (Mohamadas Asimas) sakė, kad į ligonines buvo atvežti penki sužeisti žmonės ir kad įvykio vietoje yra daugiau greitosios pagalbos automobilių.

Kitas ceremonijoje dalyvavęs pareigūnas, kuris pageidavo likti anonimas, žurnalistams sakė, kad žuvo septyni ir buvo sužeista dar 10 žmonių.

Incidentas įvyko JAV ir Talibanui tariantis dėl taikos derybų surengimo Katare. Derybų tikslas būtų užbaigti beveik 18 metų trunkantį konfliktą Afganistane.


Šiame straipsnyje: Kabulassprogimaiceremonija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių