Quantcast

Jūra keliaudami į Ispaniją šiais metais žuvo beveik 2 200 migrantų

Šiais metais žuvo beveik 2 200 migrantų, mėginusių iš Afrikos jūros keliu pasiekti Ispaniją. Didžioji dauguma jų žuvo vykdami į Kanarų salas, antradienį pranešė humanitarinė organizacija „Caminando Fronteras“.

2020-aisiais salų grupę pasiekė daugiau žmonių nei kada nors anksčiau. Sustiprintas patruliavimas prie Pietų Ispanijos Viduržemio jūros krantų vertė migrantus ieškoti alternatyvių maršrutų kelionėms į Europą.

Vykdami jūros keliu į Ispaniją iš viso žuvo 2 170 žmonių. 2019-aisiais, „Caminando Fronteras“, duomenimis, žuvusiųjų buvo 839.

85 proc. mirčių šiais metais, anot ataskaitos, siejama su 45 laivų nelaimėmis kelyje į Kanarų salas. Trumpiausias maršrutas į salas nuo Maroko krantų yra daugiau kaip 100 km. Tačiau dėl stiprių srovių Atlante jis laikomas labai pavojingu.

Nuo sausio 1 dienos iki lapkričio 30-osios Kanarų salas pasiekė iš viso 19 566 migrantai, rodo Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenys. Metais anksčiau jų buvo tik 1 993.

Dėl išaugusių migrantų srautų pabėgėlių priėmimo centrai Kanaruose – perpildyti. Salos kritikuoja Ispanijos centinės vyriausybės atsisakymą nugabenti žmones į žemyninę dalį.


Šiame straipsnyje: migracijaIspanijažuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tikras maras yra lietuviai.

Tvarka

Tvarka portretas
Kam juos priima? Tai juodasis maras Europai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių