Quantcast

Jungtinės Tautos: dėl pandemijos kitąmet smarkiai išaugs humanitarinės pagalbos poreikis

Jungtinės Tautos (JT) skaičiuoja, kad 2021 m. pasaulyje humanitarinei pagalbai reikės skirti net 35 mlrd. dolerių (apie 29 mlrd. eurų), nes dėl pandemijos krizė ištiko dar dešimtis milijonų žmonių, o keliose pasaulio šalyse – Jemene, Burkina Fase, Pietų Sudane ir šiaurės Nigerijoje – gali prasidėti masinis badas.

JT kasmetinėje Pasaulio humanitarinėje ataskaitoje skaičiuoja, kad kitąmet 235 mln. žmonių visame pasaulyje prireiks skubios humanitarinės pagalbos. Tai yra net 40 proc. daugiau nei vidutiniškai.

„Šis augimas fiksuojamas beveik išskirtinai dėl COVID-19“, – sakė JT skubios pagalbos koordinatorius Markas Lowcockas.

Kitąmet vienam iš 33 žmonių pasaulyje reikės humanitarinės pagalbos, sakoma ataskaitoje. Jei visi šie žmonės gyventų vienoje šalyje, pagal gyventojų skaičių tai būtų penkta didžiausia šalis pasaulyje.

Kasmetinė JT ataskaita įprastai parodo liūdną vaizdą, kurį sukelia konfliktai, perkėlimai, gamtos stichijos ir klimato kaita.

Tiesa, šiemet prie visų šių veiksnių prisidėjo ir koronaviruso pandemija, kuri nusinešė daugiau nei 1,45 mln. žmonių gyvybes ir neproporcingai smarkiai paveikė tuos, kurių gyvenimas „jau buvo pakibęs ant plauko“.

„Tai yra niūriausias ir tamsiausias vaizdas humanitarinių poreikių atžvilgiu“, – teigė M. Lowcockas.

Ataskaitoje humanitarinei pagalbai prašomų skirti lėšų pakaks padėti 160 mln. labiausiai kenčiančių žmonių 56-ose pasaulio šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių