Quantcast

Jungtinėje Karalystėje siautėja audra: paskelbti griežti perspėjimai dėl potvynių

Jungtinė Karalystė pirmadienį trijose centrinėse Anglijos grafystėse paskelbė penkis „griežtus“ perspėjimus dėl potvynių, reiškiančius, kad kyla pavojus gyvybei.

Britų aplinkos sekretorius George'as Eustice'as (Džordžas Justisas) sakė, kad dėl klimato kaitos ekstremalūs meteorologiniai įvykiai dažnėja, bet neigė, kad vyriausybė yra jiems nepasirengusi.

„Niekada negalėsime apsaugoti visų iki vieno namų ūkių – vien dėl klimato kaitos pobūdžio ir fakto, kad šie meteorologiniai įvykiai darosi ekstremalesni, – bet padarėme viską, ką galime su reikšminga pinigų suma“, – sakė jis.

Penki „griežti“ perspėjimai dėl potvynių paskelbti Vusteršyro, Herefordšyro ir Šropšyro grafystėse.

Kai kurių Velso ir Vakarų Anglijos dalių gyventojai pirmadienį tvarkėsi po audros, per kurią buvo užlieta kelių, geležinkelių, namų ir įstaigų.

Audra savaitgalį atnešė daugiau kaip 145 km/val. stiprumo vėjus ir iki 150 mm lietaus kai kuriose JK dalyse.

Meteorologai paskelbė, kad upių Anglijos šiaurėje vandens lygis piko dar nepasiekė. Jorko mieste pareigūnai krovė daugiau kaip 4 tūkst. smėlio maišų, Uzo upės vandeniui toliau kylant. Piko laukiama antradienį.

Kitoje Šiaurės jūros pusėje, Šiaurės Europos ir Baltijos regiono šalyse, dėl stipraus vėjo ir smarkaus lietaus kilo potvynių, buvo uždaryta kelių, kai kur dingo elektra.

Norvegijoje dėl smarkaus vėjo ir lietaus pirmadienį buvo uždaryti keli keliai, o pietvakariniame Danijos Koldingo mieste ir jo apylinkėse kilo potvynis.

Pagalbos tarnybos prie Koldingo fiordo rytinėje Jutlandijos pusiasalio dalyje įsikūrusiame mieste iš namų rūsių pumpuoja vandenį ir smėlio maišais bando sulaikyti vandenį.

Kaip pranešė BNS redakcija Estijoje, šioje šalyje apie 1,2 tūkst. namų ūkių liko be elektros.

Savaitgalį prasidėjusi audra „Dennis“ Europoje sujaukė susisiekimą. Pranešama, kad ji gali padaryti daugiau žalos nei ankstesnį savaitgalį siautusi audra „Ciara“.

Apie nukentėjusiuosius nuo audros „Dennis“ Skandinavijos ir Baltijos šalyse nepranešama. Kaip skelbta anksčiau, JK audra pareikalavo trijų gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių