Quantcast

Jungtinėje Karalystėje ruošiami nauji apribojimai dėl COVID-19

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas pareiškė galėjęs uždaryti šalies barus jau anksčiau, kad „sustabdytų antrąją koronaviruso pandemijos kuprą“, palygindamas JK COVID-19 atvejų skaičiaus kreivę su kupranugario kupromis.

Vėliau ketvirtadienį JK vyriausybė ketina pristatyti naujus apribojimus Anglijoje, kurioje registruojama daugiausia COVID-19 atvejų šalyje.

Interviu laikraščiui „The Sun“ B. Johnsonas tikino, kad koronaviruso apribojimų griežtinimas yra reikalingas, nes tai yra „vienintelis būdas užtikrinti, kad šalis galėtų džiaugtis Kalėdomis“. Be to, teigė jis, griežtesni apribojimai yra tinkama alternatyva visuotiniam karantinui.

„Nenoriu uždaryti ištisų ekonomikos sektorių. Galime susiimti, sustabdyti protrūkį, sustabdyti antrąją kupranugario kuprą, suplokštinti antrąją kuprą“, – sakė B. Johnsonas.

JK vyriausybė pripažino, kad šiuo metu padidėjęs gyventojų poreikis atlikti tyrimus dėl COVID-19 kelia problemų, nes gydymo įstaigos ir laboratorijos nesusitvarko su išaugusiu žmonių skaičiumi.

Vyriausybės atstovai dėl sistemos trikdžių kaltino COVID-19 testus profilaktiškai besidarančius žmones, kuriems esą jų nereikia. Ministrai taip pat pažadėjo pristatyti naujas koronaviruso testų prioritetizavimo taisykles.

„Užjaučiu tuos, kurie negali pasidaryti norimo testo. Sistema tikrai nesusitvarko su poreikio mastais. Dažnai pasirodo, nenoriu atbaidyti žmonių šiais žodžiais, bet faktas, kad didelė dalis tų žmonių nejaučia jokių simptomų“, – sakė B. Johnsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie portretas
Su trampu ko gero pusbroliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių