Quantcast

Jungtinė Karalystė svarsto antro karantino įvedimą

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį perspėjo, kad gali vėl paskelbti karantiną visoje Anglijoje, siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją, pažymėdama, kad dėl COVID-19 į ligonines patenkančių pacientų skaičius per aštuonias dienas išauga dvigubai.

„Norime išvengti nacionalinio karantino, bet esame pasiruošę jį įvesti, jeigu reikės“, – interviu televizijai BBC sakė JK sveikatos sekretorius Mattas Hancockas).

„Esame pasiruošę padaryti viską, kad apsaugotume gyvybes ir apsaugotume pragyvenimo šaltinius“, – kalbėjo sekretorius, perspėdamas, kad nuo penktadienio įvedus apribojimus Anglijos šiaurės rytiniuose rajonuose, tokių vietinių suvaržymo priemonių gali būti ir daugiau.

JK yra labiausiai koronaviruso pandemijos paveikta šalis Europoje, vyriausybei jau užregistravus beveik 42 tūkst. mirčių nuo COVID-19. Naujai registruojamų susirgimų skaičiai artėja prie tų, kurie buvo registruojami balandžio mėnesį.

M. Hancockas sakė, jog „taip pat apgailestaudami matome, kad dėl koronaviruso hospitalizuojamų žmonių skaičius padvigubėja kas aštuonios dienos, todėl mums tikrai reikia imtis veiksmų“.

Griežtesnės žmonių bendravimą ribojančios priemonės, paveikusios daugiau nei 2 mln. žmonių, įvestos Nortumberlande, Šiaurės ir Pietų Tainsaide, Niukasle prie Taino, Geitshede ir Daramo grafystėje.

Esame pasiruošę padaryti viską, kad apsaugotume gyvybes

Vyriausybės ekspertai siūlo spalį dviem savaitėms įvesti visuotinį karantiną visoje Anglijoje. Jis sutaptų su mokinių vidurio semestro atostogomis.

Šią savaitę vyriausybė sulaukė griežtos kritikos, kad nesugebėjo sukurti žadėtos „geriausios pasaulyje“ testavimo ir atsekimo sistemos, turėjusios atsirasti dar vasarą.

Tačiau M. Hancockas gynė kritikuojamą savo testavimo programą sakydamas, kad vyriausybė „daro viską, ką gali“, mesdama „pajėgas būsimam vakcinavimui ir masiniam testavimui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių