Quantcast

JT: po žemės drebėjimo Sirijoje benamiais gali likti iki 5,3 mln. žmonių

Jungtinių Tautų pareigūnas penktadienį pranešė, kad dėl šią savaitę regioną sukrėtusio pražūtingo žemės drebėjimo Sirijoje be namų galėjo likti iki 5,3 milijono žmonių.

„Dėl žemės drebėjimo net 5,3 mln. žmonių Sirijoje galėjo likti be pastogės“, – trumpojoje spaudos konferencijoje sakė JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro atstovas Sirijai Sivanka Dhanapala.

Anot jo, JT apskaičiavo, jog visoje šalyje nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems 5,37 mln. žmonių reikės suteikti pastogę.

„Tai didžiulis skaičius gyventojų, kurie ir taip kenčia nuo masinio gyventojų perkėlimo“, – sakė jis.

„Sirijai tai yra krizė krizėje. Išgyvenome ekonominius sukrėtimus, užklupo epidemija, o dabar kamuoja viduržiemio šalčiai“, – pridūrė jis.

Išgyvenusieji žemės drebėjimą suplūdo į stovyklas, įrengtas per beveik 12 metų trunkantį karą iš kitų Sirijos dalių perkeltiems žmonėms apgyvendinti.

Daugelis neteko namų arba bijo grįžti į apgadintus pastatus.

Turkijoje ir Sirijoje dėl žemės drebėjimo – vienos didžiausių nelaimių regione per pastarąjį šimtmetį – žuvo beveik 23 000 žmonių.

Sveikatos apsaugos ministerijos ir gelbėtojų grupės duomenimis, žemės drebėjimas Sirijoje nusinešė daugiau kaip 3 300 gyvybių.

Konfliktas Sirijoje prasidėjo 2011 metais žiauriomis represijomis prieš taikius protestus ir paaštrėjo, kai į jį įsitraukė užsienio jėgos ir pasaulio džihadistai.

Žuvo beveik pusė milijono žmonių, o konfliktas privertė apie pusę prieškario šalies gyventojų palikti savo namus, daugelis jų ieškojo prieglobsčio Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Kadangi jų prezidentas Asadas neklauso jankių teroristų, tai ir pagalbos jam nebus.

O ka

O ka portretas
Visa afrika beveik ,po atviru dangu gyvena ir nieko .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių