Quantcast

JT: per pirmas paliaubų Sirijoje dienas žuvo mažiausiai 20 civilių

Per pirmas kelias paliaubų Sirijos šiaurės vakaruose dienas žuvo mažiausiai 20 civilių, dar 70 buvo sužeisti, teigia Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių biuras.

„Nors paliaubų siekis, žinoma, yra sveikintinas, šis susitarimas, kaip ir kiti susitarimai praeitais metais, kol kas nepadėjo apsaugoti civilių“, – Ženevoje sakė JT žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet.

Susitarimą, galiojantį paskutiniame Sirijos sukilėlių bastione Idlibe, Turkijos ir Rusija paskelbė praeitą savaitę. Turkija Sirijos konflikte remia sukilėlius, o Rusija – Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.

Nepaisant paliaubų susitarimo, „civiliai ir toliau kenčia nuo intensyvaus bombardavimo ir provyriausybinių bei nevalstybinių sukarintų grupuočių kovų“, tvirtino M. Bachelet.

JT atstovas žmogaus teisių klausimais Jeremy Laurence'as žurnalistams sakė, kad paliaubų sąlygos yra nekonkrečios ir mažai kam žinomos.

JT duomenimis, nuo pernai balandžio, kai Sirijos vyriausybinės pajėgos su Rusijos pagalba pradėjo puolimą prieš sukilėlių kontroliuojamas Hamos ir Idlibo provincijas, žuvo 1 506 civiliai, įskaitant 433 vaikus, o šimtai tūkstančiai buvo priversti bėgti iš savo namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas zudo jei ne imperijos su savo politikslais vykdogenocida ir tai neatmestina kad tai zydu tikslas susidoroti su aplinkinem tautom ka jie ir daro su palestina.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių