Quantcast

JT generalinis sekretorius ragina Siriją ir Turkiją nutraukti kovas Idlibe

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas antradienį paragino Turkiją ir Siriją nutraukti kovas sukilėlių kontroliuojamoje Idlibo provincijoje Sirijoje.

JT generalinio sekretoriaus teigimu, tai, kad šiame neramiame Sirijos regione Turkijos ir Sirijos kariuomenės šiuo metu „bombarduoja viena kitą“, kelia labai didelį nerimą.

„Primygtinai prašau nutraukti karo veiksmus. Netikime, kad konfliktas Sirijoje gali būti sprendžiamas kariniu būdu. Daugybę kartų sakėme, kad sprendimas yra politinis“, – teigė A. Guterresas.

Pirmadienį Turkijos ir Sirijos kariuomenės įsitraukė į pražūtingiausią jųdviejų kovą nuo to momento 2016 metais, kai Ankara pasiuntė į Siriją savo karius.

Pasak Turkijos, pirmadienį Sirijos režimui apšaudžius Turkijos pozicijas Idlibe žuvo mažiausiai penki jos kariai ir trys civiliai. Turkijai sudavus atsakomąjį smūgį, žuvo mažiausiai 13 Sirijos vyriausybės karių.

Turkija ilgus metus trunkančiame Sirijos konflikte remia sukilėlius, o Rusija palaiko prezidento Basharo al-Assado režimą.

Rusija ir Turkija sausį pasirašė ugnies nutraukimo Idlibo provincijoje susitarimą, tačiau paliaubos buvo sulaužytos, režimui regione dar labiau suintensyvinus išpuolius.

 


Šiame straipsnyje: SirijaTurkijaAntonio Guterresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių