Quantcast

JT agentūra perspėja apie artėjantį badą Afganistane

  • Teksto dydis:

Artėjant žiemai bei sutrikus paslaugų tiekimui po to, kai į valdžią sugrįžo Talibanas, Afganistanui gresia badas, per interviu agentūrai AFP pareiškė Jungtinių Tautų pareigūnė.

Jungtinių Tautų gyventojų fondo (UNFPA) direktorė Natalia Kanem teigė, kad padėtis šalyje yra labai prasta.

„Neperdėčiau sakydama, kad“ mažiausiai trečdaliui iš maždaug 33 mln. Afganistano gyventojų „artimiausiu metu gresia badas“, perspėjo ji.

Pasak jos, atšiaurios žiemos, sutrikęs atsargų tiekimas į atokias kalnuotos šalies vietoves bei koronaviruso sukelta pandemija dar labiau pablogins jau ir taip sunkią padėtį Afganistane.

„Labai nerimaujame dėl to, kaip galėsime suteikti sveikatos priežiūros paslaugų ir iš kur bus atgabenta maisto“, – agentūrai AFP iš UNFPA būstinės Niujorke nuotoliniu būdu sakė N. Kanem, kuri yra iš Panamos kilusi gydytoja.

Jos teigimu, didžiausia grėsmė kyla moterims ir mergaitėms. „Tai yra itin svarbu kalbant apie moteris ir mergaites, nes tai yra viena iš šalių, kur moterų mirtingumas nėštumo ir gimdymo metu yra vienas didžiausių“, – sakė pareigūnė.

Ji dar kartą pakartojo raginimus, kuriuos tarptautinė bendruomenė Talibanui išsakė po to, kai šis judėjimas praėjusį mėnesį atėjo į valdžią, JAV išvedus paskutinius savo karius ir užbaigus du dešimtmečius šalyje trukusį karą.

„Moterys Afganistane per tuos metus aiškiai parodė, kad nori mokytis, nori gauti sveikatos priežiūros paslaugų ir jos yra pasirengusios, nori ir gali kurti programas ir gali vadovauti savo bendruomenėms“, – sakė JT atstovė.

Praėjusį trečiadienį Jungtinės Tautos skyrė 45 mln. JAV dolerių skubią pagalbą Afganistano sveikatos priežiūros sistemai.


Šiame straipsnyje: Afganistanasbadastalibanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvius ishtreme i rusijos sibira i ledjurio teritorijas --medzius plukdyti ledinemis rusijos upemis ,,,,o afganai savo tevyneje avis augina ir tikrai shilciau nei prie shiaures ledjurio buvo lietuvaiciams ;;tik tegul dirba ir maziau apie alacho isakymus dainuoja ,,, Dievas nemyli tinginiu.

BADU NENUMIRS....

BADU NENUMIRS.... portretas
Kažkiek pasimaitins Juknevičienės pasodintų ąžuoliukų gylėmis...Girdėjau, kad iš jų galima ir kavos pasidaryti...Šlovė Juknevičienei !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių