Quantcast

Jordanijoje užpuolikas peiliu sužalojo šešis žmones, tarp jų – keturi turistai

Jordanijoje šeši žmonės, įskaitant keturis turistus, trečiadienį buvo sužaloti peiliu ginkluoto užpuoliko, pranešė vienas saugumo tarnybų atstovas.

Pasak pareigūno, užpuolikas buvo sulaikytas.

„Apie vidurdienį vyras puolė turistus, kelionių gidą ir vieną saugumo pareigūną, mėginusį sustabdyti jį Džeraše“ – daug turistų pritraukiančiame mieste, esančiame maždaug už 50 km nuo sostinės Amano, sakoma viešojo saugumo direktorato atstovo Amero Sartawi (Amero Sartavio) pranešime.

„Sužeistieji buvo išvežti į ligoninę gydyti“, o „užpuolikas buvo nedelsiant suimtas“, pridūrė jis.

A. Sartawi nenurodė, kokios tautybės buvo užpuolikas ir kaip sunkiai buvo sužaloti kiti žmonės. Užpuoliko motyvai kol kas nežinomi, teigė pareigūnas.

Viename megėjiškame vaizdo įraše nufilmuota ši kruvina scena šalia Džerašo archeologinių kasinėjimų vietos. Mieste išlikusios romėniško amfiteatro liekanos ir kolonų kelias yra tarp labiausiai turistų lankomų šalies objektų.

„Pavojus, pavojus, čia yra peilis. Prašau, padėkite jam!“, – įraše girdisi moteris, rėkianti ispanų kalba.

Jame matyt ant kruvino grindinio gulinti moteris ir žmogus, jai prie nugaros laikantis prispaudęs rankšluostį. Dar vienas iš pažiūros į koją sužeistas vyras sėdi šalia.

Daugiau informacijos apie išpuolį kol kas nepateikiama. Vis tik laikraštis „Al Ghad“ pranešė, kad grupė turistų buvo meksikiečiai ir sužeistieji patyrė sunkių sužalojimų.

Tai ne pirmas atvejis Jordanijoje, kai išpuolis įvykdomas turistų lankomoje vietoje.

2016 metų gruodį per išpuolį Karake, kuris garsėja viena didžiausių kryžiuočių pilių regione ir į kurį atvyksta daug turistų, žuvo 10 žmonių ir dar 30 buvo sužeisti.

Atsakomybę už šią ataką prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS). Vėliau dėl šių žudynių buvo nuteisti 10 žmonių.

Džeraše išlikusios antikinio miesto liekanos yra viena pagrindinių turistų traukos vietų po antikinio Petros miesto.

Turizmas yra svarbus Jordanijos ekonomikos ramstis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių