Quantcast

JK policija suėmė du vyrus dėl įkaitų paėmimo Teksaso sinagogoje

Didžiosios Britanijos policija, atliekanti tyrimą dėl praėjusį savaitgalį Teksaso sinagogoje brito pagrobtų įkaitų, ketvirtadienį suėmė du vyrus, pranešė pareigūnai.

Du vyrai buvo suimti Birmingamo mieste centrinėje Anglijoje ir Mančesteryje šiaurės vakarų Anglijoje, pranešė kovos su terorizmu policija. Dabar jie apklausiami areštinėje.

Paaiškėjo, kad britų užpuoliko, sinagogoje įkaitais laikiusio keturis žmones, brolis per paskutinį pokalbį telefonu ragino jį pasiduoti, praneša BBC. Garso įrašą gavo „Jewish Chronicle“.

Užpuolikas Malikas Faisalas Akramas vykstant apgulčiai paskambino savo šeimai Blekberne ir pasakė broliui, kad „atėjo mirti“. 44 metų M. F. Akramą nušovė FTB po 10 valandų trukusios priešpriešos Kolivilyje, netoli Dalaso. Jis atėjo į „Congregation Beth Israel“ sinagogą per rytines pamaldas, apsimetęs benamiu, o tada išsitraukė ginklą. Visi įkaitai buvo išlaisvinti nesužeisti.

Pokalbio įrašas buvo gautas iš saugumo šaltinio, rašoma „Jewish Chronicle“. Ekspertai mano, kad jis tikras ir atskleidžia M. F. Akramo šeimos pastangas priversti jį pasiduoti, taip pat prastėjančią M. F. Akramo psichikos būseną bei sinagogoje augančią įtampą.

Įraše girdėti, kaip užpuoliko brolis Gulbaras mėgina įkalbėti jį pasiduoti sakydamas, kad jo įkaitai yra nekalti žmonės, prašo pagalvoti apie savo vaikus. Tačiau šis sako broliui, kad širdyje yra nusiteikęs mirti ir nori „tapti kankiniu“. Vėliau jis priduria: „Mano kūnas grįžta namo plastikiniame maiše“.

Pratrūkęs keiksmažodžiais jis plūsta žydus ir JAV karinius veiksmus Artimuosiuose Rytuose, reikalauja paleisti nuteistą Pakistano neurologę Aafią Siddiqui, įkalintą netoliese esančiame Fortvorte. Ji atlieka 86 metų laisvės atėmimo bausmę už pasikėsinimą nužudyti JAV karius Afganistane. M. F. Akramas taip pat sako broliui: „Dvejus metus meldžiausi už tai Alachui“.

MI5 prieš 18 mėnesių vykdė tyrimą M. F. Akramo atžvilgiu, bet nusprendė, kad jis nekelia pavojaus nacionaliniam saugumui. 2020 m. jis buvo įtrauktas į Didžiosios Britanijos saugumo tarnybos stebimų asmenų sąrašą, tačiau jau 2021 metais Jungtinėje Karalystėje teistumą turėjęs M. F. Akramas buvo perkeltas į kitą sąrašą kaip „buvęs domėjimosi subjektas“ ir nebebuvo laikomas grėsme.

Pasak šaltinių policijoje, jis atvyko į JAV per Niujorko JFK tarptautinį oro uostą prieš dvi savaites, o per išpuolį naudotus ginklus, manoma, įsigijo „gatvėje“.

M. F. Akramo brolis Gulbaras atsiprašė aukų ir sakė, kad jo brolis turėjo psichikos sveikatos problemų. M. F. Akramo draugai Blekberne taip pat sakė, kad jo psichinė sveikata blogėjo, jie labai stebėjosi, kad jam pavyko nukeliauti į JAV.

Vykdant tyrimą pietiniame Mančesteryje buvo suimti du paaugliai, bet vėliau paleisti nepateikus kaltinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
scotlandjardas kovoja su sizofrenikais pagal pentagono norus kurie jau perlenkia /lazda/ kagi /artistas/ gi valdo/ ?===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių