Quantcast

JK planas nelegalius migrantus apgyvendinti oro pajėgų bazėje sukėlė gyventojų pyktį

Jungtinės Karalystės vyriausybė nebebandys apgyvendinti prieglobsčio prašytojų nenaudojamoje oro pajėgų bazėje šiaurės Anglijoje, kilus vietos gyventojų pasipriešinimui, antradienį pareiškė gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas).

Vidaus reikalų ministerija planavo apgyvendinti iki 1 500 prieglobsčio prašytojų Jorkšyro grafystėje esančiame ramiame Lintono prie Uzo kaime, o tai sukėlė šimtų jo gyventojų pyktį.

Gyventojai baiminosi, kad juos nustelbs didelis į centrą planuotų atsiųsti vyriškių skaičius, ir tvirtino, jog jų kaimas nėra tinkama vieta tokiai gausybei jaunų vyrų.

Šis vyriausybės pasiūlymas buvo vienas iš planų, kuriais siekiama sumažinti migrantų, mažomis valtimis plaukiančių per Lamanšo sąsiaurį iš šiaurės Prancūzijos, skaičių, pastaraisiais metais pasiekusį rekordines aukštumas.

Jis buvo paremtas panašia schema Graikijoje, kurios salose išsilaipino gausybė Viduržemio jūrą perplaukusių migrantų.

JK vyriausybė taip pat paskelbė prieštaringai vertinamą politiką deportuoti į Ruandą valtimis per Lamanšo sąsiaurį į šalį atplaukiančius atvykėlius, tačiau dėl teisinių ginčų ji įstrigo.

Antradienį B. Wallace'as pareiškė, kad jo departamentas atšaukė Vidaus reikalų ministerijai pateiktą pasiūlymą, leidžiantį buvusioje Karališkųjų oro pajėgų (RAF) bazėje priimti prieglobsčio prašytojus.

„Aš atšaukiau pasiūlymą Vidaus reikalų ministerijai dėl tos vietos“, – sakė jis žurnalistams lankydamasis Šiaurės Anglijoje.

„Turiu įsipareigojimų ką nors kita daryti su ta vieta“, – pridūrė gynybos sekretorius.

Jis pridūrė, kad Vidaus reikalų ministerijai pasiūlytos kelios kitos vietos, kur apgyvendinti prieglobsčio prašytojus.

Vyriausybės atstovas spaudai pareiškime teigė, kad ji „toliau ieškos tinkamų vietų graikiško tipo prieglobsčio prašytojų priėmimo centrams“.

Pranešime pažymima, kad jie bus labai svarbūs mažinant viešbučiuose laikinai apgyvendinamų prieglobsčio prašytojų skaičių; mokesčių mokėtojams tai kasdien kainuoja daugiau kaip 5 mln. svarų sterlingų (5,9 mln. eurų).


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenelegalūs migrantaioro pajėgų bazė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių