Quantcast

JK pareigūnas: dėl koronaviruso atmainos gali būti atidėtas karantino priemonių atšaukimas

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Matas Hankokas) sekmadienį pripažino, kad dėl šalyje dominuoti pradedančios pandeminio koronaviruso atmainos Delta gali būti atidėtas vyriausybės planas panaikinti dar galiojančias kovos su virusu priemones.

Likusius suvaržymus vyriausybė planavo atšaukti birželio 21 dieną. Tačiau sveikatos apsaugos sekretorius neatmetė galimybės, kad ir toliau bus taikomos tokios priemonės kaip kaukės viešose vietose ir darbas iš namų, kai tai įmanoma.

Pasak M. Hancocko, atmaina Delta yra 40 proc. užkrečiamesnė palyginti su kitomis šalyje esančiomis atmainomis.

Optimizmą, kad šalis vakcinavimu gali įveikti pandemiją, pastarosiomis savaitėmis mažino augantis susirūpinimas, kad dėl atmainos Delta užsikrėtimo atvejų vėl daugėja. Bendrai JK jau patvirtinta per 12,4 tūkst. užsikrėtimo šia atmaina atvejų.

Penktadienį šalyje buvo užregistruoti 6 238 nauji COVID-19 atvejai – daugiausiai nuo kovo pabaigos. Šeštadienį naujų paros atvejų skaičius buvo 5 765.

Pareigūnai sekmadienį sakė, kad kitą savaitę pradės siūlyti vakcinas nuo COVID-19 jaunesniems nei 30 metų žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvenantis JK

Gyvenantis JK portretas
"Pasak M. Hancocko, atmaina Delta yra 40 proc. užkrečiamesnė palyginti su kitomis šalyje esančiomis atmainomis." Pamiršote žodį "atrodo" , t.y. "atrodo, kad yra 40% užkrečiamesnė". Cituokite tai, ką jis tiksliai pasakė, nes kitaip "fake news" esate. Ir jei taip ir būtų, kad ši atmaina užkrečiamesnė, reikia atsižvelgti į hospitalizacijos ir mirštamumo rodiklius, kurie, tarp kitko, liko nepakitę. Pašvinkus propaganda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių