Quantcast

JK nuo koronaviruso infekcijos mirusių žmonių skaičius priartėjo prie 3 tūkst.

Jungtinė Karalystė (JK) trečią dieną iš eilės pranešė apie rekordiškai didelį per parą užregistruotų mirčių nuo naujojo koronaviruso infekcijos (COVID-19) skaičių.

JK ligoninėse per pastarąją parą mirė dar 569 koronavirusu užsikrėtę žmonės, o bendras mirčių, susijusių su naujuoju koronavirusu, skaičius šalyje išaugo iki 2 921.

Trečiadienį JK pranešė apie 563 mirtis, o antradienį – apie 381 koronaviruso auką.

JK sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje išaugo iki beveik 34 tūkst. Testai dėl koronaviruso JK iki šiol atlikti iš viso 163 tūkst. žmonių, tačiau vyriausybės ekspertai mano, kad šalyje užsikrėtusių žmonių skaičius iš tiesų siekia šimtus tūkstančių.

Dauguma sveikatos ekspertų kritikuoja lėtą JK premjero Boriso Johnsono reagavimą į šią krizę ir mažą atliekamų tyrimų skaičių. Jie įspėja, kad per kelias ateinančias savaites JK gali smarkiai išaugti mirčių nuo COVID-19 skaičius ir tapti vienu didžiausių pasaulyje.

Ketvirtadienį paskelbti atliktos viešosios nuomonės apklausos rezultatai rodo, kad didžioji dalis JK žmonių taip pat mano, kad vyriausybė per vėlai ėmėsi socialinio atsiribojimo priemonių, skirtų kovoti su naujojo koronaviruso plitimu. 56 proc. iš daugiau kaip 1 000 respondentų atsakė maną, kad priemonių imtasi per vėlai. 35 proc. atsakė, kad priemonių buvo imtasi pačiu laiku.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių