Quantcast

JK kovoja su spartėjančiu indiškosios COVID-19 atmainos plitimu

Anglija neatsisako planų kitą savaitę dar švelninti dėl koronavirusinės pandemijos įvestus suvaržymus, bet neketina rizikuoti dukart išaugus indiškosios viruso atmainos atvejų skaičiui, penktadienį pranešė vyriausybė.

Paspartintas gyventojų skiepijimas ir plataus masto testavimas bei galimybė atskiruose rajonuose įvesti griežtesnius apribojimus yra priemonės, taikomos siekiant pažaboti viruso plitimą, kai indiškosios viruso atmainos atvejų skaičius išaugo nuo 520 atvejų praeitą savaitę iki 1 313 atvejų – šią, pranešė pareigūnai.

Sveikatos ministerija nurodė, kad viruso variantas B1.617.2  pradeda „plisti vis sparčiau: šiaurės vakarinėje Anglijoje ir kiek lėčiau – Londone, todėl „imamasi ryžtingų veiksmų tolesnei jo plitimo kontrolei“.

„Tačiau manome, kad planas pirmadieniui lieka galioti, nes vakcinos yra pristatytos, be to, vakcinos apsaugo žmones nuo patekimo į ligoninę ir, žinoma, nuo sunkių susirgimo atvejų“, – televizijai „Sky News“ sakė už vakcinas atsakingas ministras Nadhimas Zahawi (Nadhimas Zahavis).

Sveikatos ministerija nurodė, kad viruso variantas B1.617.2  pradeda „plisti vis sparčiau: šiaurės vakarinėje Anglijoje ir kiek lėčiau – Londone.

Praėjusį mėnesį britų vyriausybė įtraukė Indiją, kuri susiduria su pribloškiančia mirčių nuo COVID-19 banga, į „raudonąjį sąrašą“. Tai reiškia, kad iš šios šalies į Britaniją atvykstantys keliautojai privalo karantinuotis viešbučiuose.

Anglijos šiaurės vakaruose esančiame Boltone, kur gyvena didelė išeivių iš Pietų Azijos bendruomenė, įrengti mobilūs testavimo punktai, taip pat 22 tūkst. gyventojams buvo pasiūlyta pasinaudoti namus lankančių brigadų paslaugomis.

Didžioji Britanija laipsniškai atveria savo ekonomiką po ilgus mėnesius trukusių dėl pandeminio koronaviruso įvestų griežtų suvaržymų, sėkmingai vykstant masinio vakcinavimo programai.

Nuo pirmadienio Anglijoje turėtų būti leidžiami susibūrimai uždarose patalpose, duris turėtų atverti barai ir restoranai.

Tačiau kyla klausimas, kiek veiksmingai skiepai apsaugo nuo indiškosios viruso atmainos – vienos iš trijų, nustatytų Britanijoje.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ketvirtadienį pareiškė, kad vyriausybė „neatmeta“ jokių galimybių reaguoti, tačiau optimistiškai vertino galimybę toliau laisvinti suvaržymus.

Tuo tarpu Karalienės Marijos universiteto Londone epidemiologijos dėstytoja Deepti Gurdasani (Dipti Gurdasani) sakė, kad suvaržymų laisvinimą reikėtų atidėti.

„Iš tikrųjų toliau turėtume truputį labiau griežtinti suvaržymus, kad susigrąžintume kontrolę, nes reikia neužmiršti, kad esant dabartiniams suvaržymams (naujų atvejų skaičius) iš tiesų auga, ir auga greitai“, – sakė ji, duodama interviu „Times Radio“.

Indiškoji koronaviruso atmaina taip pat kelia nerimą Škotijoje ir Velse, kurie savarankiškai renkasi sveikatos apsaugos politikos strategiją. Šių regionų vyriausybės neatmeta galimybės, kad gali tekti imtis tolesnių veiksmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių