Quantcast

JK kaltina Rusiją dėl apsimetėlių skambučių jos ministrams

Jungtinė Karalystė pirmadienį apkaltino Rusiją dėl apsimetėlių skambučių dviem vyriausybės ministrams, apsimetus Ukrainos ministru pirmininku.

JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) nurodė, kad apsimetėliams pavyko su juo pasikalbėti ketvirtadienį vaizdo skambučiu.

Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel prisipažino taip pat sulaukusi tokio skambučio, o kultūros sekretorė Nadine Dorries (Nadin Doris) sakė, kad apsimetėlio bandymas su ja pasiklabėti buvo nesėkmingas.

B. Wallace nurodė, jog užbaigė pokalbį, kai pašnekovas „pateikė keletą klaidinančių klausimų“ ir tai sukėlė jo įtarimus. Visa tai jis pavadino Rusijos „nešvariais triukais“.

Ministro pirmininko Boriso Johsono (Boriso Džonsono) atstovas Maxas Blainas (Maksas Bleinas) pirmadienį pareiškė, kad „Rusijos valstybė yra atsakinga už apsimetėlių skambučius vyriausybės ministrams praėjusią savaitę“.

JK pareigūnai nerimauja, kad Rusija, vykdydama dezinformacijos kampaniją ir siekdama pakenkti Britanijai, gali paviešinti sufalsifikuotas šių skambučių ištraukas.

M. Blainas perspėjo, kad „tai nebus paskutinis bandymas“, ir apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bandant nukreipti dėmesį, kad „nuslėptų konflikto mastą ir Rusijos nesėkmes kovų lauke“.


Šiame straipsnyje: skambučiaikaras UkrainojeJK vyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių