Quantcast

JK jūrų laivynas pradėjo tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo povandeniniuose laivuose

Jungtinės Karalystės Karališkojo jūrų laivyno vadovas paskelbė apie tyrimą po to, kai keli informatoriai pareiškė įtarimus dėl plačiai paplitusio seksualinio priekabiavimo prie povandeniniuose laivuose dirbančių moterų.

Šeštadienį laikraštis „Daily Mail“ paskelbė istoriją, paremtą interviu su buvusia JK Karališkojo jūros laivyno leitenante Sophie Brook (Sofi Bruk), kuri dalinosi išgyvenimais apie „nuolatinę seksualinio priekabiavimo kampaniją“ bei apie įgulos narius, kurie į „prievartavimo sąrašus“ įtraukdavo kolegių pavardes.

Straipsnyje taip pat yra cituojami du neįvardijami informatoriai, kurie parėmė S. Brook versiją.

Karališkojo jūrų laivyno vadas Benas Key (Benas Ki) pareiškime leidiniui teigė, kad paragino savo vyresniąją komandą atlikti tyrimą ir kad buvo „labai sutrikęs“ dėl „bjaurių“ kaltinimų.

„Seksualiniam priekabiavimui ir prievartai nėra vietos Karališkajame laivyne, ir jie nebus toleruojami“, – sakė B. Key.

Jis pridūrė, kad kiekvienas, pripažintas kaltu, nepaisant jo rango, „bus patrauktas atsakomybėn“.

30-metei S. Brook buvo pasiūlyta tapti povandeninio laivo vade, bet dėl jame vyraujančios kultūros ir atmosferos jai išsivystė polinkis į savižudybę, todėl galiausiai šio pasiūlymo karinis jūrų laivynas atsisakė.

JK Karališkojo jūrų laivyno povandeninių laivų tarnyba moteris pradėjo priiminėti tik nuo 2011-ųjų.

S. Brook teigė, kad viršininkai vyrai nuolat į ją nuolat kreipdavosi naudodami seksualiai nepadorų žodyną bei kišdavo savo lytinius organus jai į kišenę.

Ji taip pat sužinojo, kad buvo įtraukta į sąrašą moterų, kurios būtų išprievartautos pirmosios katastrofos atveju.

Vienas vedęs kolega save lytiškai tenkino būdamas šalia jos, o kitas įlipo į jos lovą, kai ji miegojo, ir bandė ją per prievartą bučiuoti.

Buvusi JK Karališkojo jūrų laivyno leitenantė pridūrė, kad viena moteris, kuri buvo pateikusi oficialų skundą dėl iškabintų nuogų moterų nuotraukų darbo vietoje, buvo „užtildyta“ ir nieko dėl šios situacijos negalėjo padaryti.

Karinio teisingumo centro – labdaros organizacijos, teikiančios pagalbą priekabiavimo aukoms, direktorė Emma Norton (Ema Norton) britų transliuotojui „Sky News“ teigė, kad tik apie 10 proc. moterų, kurios karinės tarnybos metu patiria rimtas patyčias ir priekabiavimą, pateikia oficialų skundą, nes „jos netiki, kad sulauks bet kokio teisingumo ar bus sąžiningai išklausytos“.

E. Norton pridūrė, kad JK Karališkajam jūrų laivynui ne kartą buvo suteiktos pakartotinės rekomendacijos dėl nepriklausomos skundų peržiūros, bet šis jokių veiksmų nesiėmė.

Į atsargą išėjęs karinio jūrų laivyno kontradmirolas Chrisas Parry (Krisas Paris) britų transliuotojui BBC teigė, kad „kai kuris seksualizuotas elgesys, kurį mes matome įprastoje darbo vietoje, kaip ir tikėjotės, yra perkeliamas į povandeninius laivus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Pagal spaudą,visi blogi dalykai dedasi tik Rusijoje.Vakarų šalyse,klesti tik gėris.Kaip čia dabar gaunasi?

cha ... kada vien tik iskrypeliai degradai narkosos , su

cha ... kada  vien tik iskrypeliai degradai narkosos , su portretas
suzalota psichika priimami is viesnamiu tarnaut y povandeniny ir antvandeniny laivyna JK [ ir amerikoj]kitokiu rezultatu tiketis ir nereiketu, antra vertus is berods turimu JK 11 povandeniniu laivu giinkluotu atominiu ginklu 9 beviltiskai supuve remontuojami uostuose , kituose atidaryti viesnamiai ...2 pov. laivai budi pasikeisdami suka ratus apie anglija

Nuomonė

Nuomonė portretas
Taip toms kvaišoms ir reikia. Tegul žino savo vieta ir nelenda į vyriškus reikalus. O jau iš bobos laivo vadas- kaip iš Bilotaites ministrė....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių