Quantcast

Jeruzalės palestiniečių rajone nuniokota daugiau kaip 160 automobilių

Jeruzalės palestiniečių rajone nuniokota daugiau kaip 160 automobilių, o netoliese buvo prirašinėta prieš arabus nukreiptų šūkių, pirmadienį pranešė Izraelio policija, įtarianti nusikaltimą iš neapykantos.

Automobiliams Rytų Jeruzalės Šuafato rajone buvo supjaustytos padangos. Netoliese raudonais dažais hebrajų kalba buvo iškeverzoti užrašai „Arabai = priešai“, „Šioje šalyje nėra vietos priešams“ ir „Kai žydai badomi, mes netylime“, rodo Izraelio žiniasklaidos paskelbtos nuotraukos.

Policija nurodė, kad pareigūnai „toliau ieško tame rajone įtariamųjų, pabėgusių iš įvykio vietos“.

Vienas vietos pareigūnas visuomeniniam transliuotojui „Kann“ sakė, jog nufilmuota medžiaga rodo vandalizmo aktą įvykus praėjusią naktį, prisidengiant lietumi. Be to, pasak pareigūno, aišku, kad kaltininkai yra religingi žydai.

Incidentas turi „kainos atakos“ požymių. Taip vadinami žydų nacionalizmo motyvų turintys neapykantos nusikaltimai, paprastai nukreipti prieš palestiniečių ar arabų turtą keršijant už nacionalistines atakas prieš izraeliečius.

„Trys kaukėti naujakuriai ankstyvą metą prasmuko į rajoną ir sugadino automobilių pagrindinėje gatvėje padangas“, – sakė vietos gyventoja Maysa Abu Khdair (Maisa Abu Chdair). Šios moters automobilis taip pat buvo apgadintas, o jos įsirengtos stebėjimo kameros nufilmavo vandalizmo sceną.

„Mano duktė per lietų pėsčiomis išėjo į mokyklą“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių