Quantcast

Jeruzalėje – dar vienas išpuolis: du žmones pašovė 13-metis palestinietis

Rytų Jeruzalėje du žmones – tėvą ir sūnų – šeštadienį pašovė 13-metis palestinietis, pranešė Izraelio policija.

Šaulys buvo „neutralizuotas ir sužeistas“, sakoma pranešime.

Pasak policijos, užpuolikas yra 13-metis aneksuotos Rytų Jeruzalės gyventojas.

Anksčiau izraeliečių skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad Rytų Jeruzalėje prie pat senamiesčio per išpuolį buvo pašauti mažiausiai du žmonės.

„10 val. 42 min. (ir Lietuvos laiku) gautas skambutis... [dėl] šaudymo per teroristinę ataką... Įvykio vietoje yra du nukentėjusieji“, – sakoma MDA pranešime apie ataką Silvano rajone.

Incidentas įvyko kitą dieną po to, kai užpuolikas palestinietis Rytų Jeruzalėje prie vienos sinagogos nušovė septynis žmones. Tai vienas kruviniausių pastaraisiais metais išpuolių prieš izraeliečius, žymintis naujausią Izraelio ir palestiniečių konflikto eskalaciją.

Per šeštadienio incidentą buvo sužeisti 47 metų vyras ir jo 23 metų sūnus, pranešė greitosios pagalbos medikai. Abu sužeistieji yra sąmoningi, jų būklė apibūdinama kaip vidutinio sunkumo ar sunki, jie gydomi ligoninėje.

Policijai skubant į įvykio vietą du praeiviai iš teisėtai turimų ginklų pašovė 13-metį užpuoliką. Policija paėmė užpuoliko ginklą ir nuvežė sužeistą paauglį į ligoninę.

Vaizdo medžiagoje matyti, kaip policininkai nulydi prie neštuvų tik apatiniais vilkintį paauglį už nugaros surakintomis rankomis. Pareigūnai aptvėrė įvykio vietą, į ją suvažiavo pagalbos tarnybos ir saugumo pajėgos, danguje skraidė sraigtasparniai.

„Jis laukė norėdamas iš pasalų užpulti civilius šventą šabo dieną“, – sakė Izraelio policijos atstovas Deanas Elsdunne (Dinas Elsdunė). Jis pridūrė, kad paauglys šaudė į penkių civilių grupę.

Šeštadienio įvykiai – JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) vizito regione išvakarėse – padidino tolesnio smurto tikimybę, nors šis mėnuo Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante ir taip yra vienas kruviniausių pastaraisiais metais.

Penktadienį užpuolikas palestinietis žydų gyvenvietėje Rytų Jeruzalėje nušovė mažiausiai septynis žmones, tarp jų 70 metų moterį.

Izraelio armija pranešė, kad šeštadienį Vakarų Krante dislokavo dar vieną batalioną.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sakė vėliau šeštadienį, pasibaigus šabui, sušauksiąs savo saugumo kabineto posėdį dėl tolesnio atsako į penktadienio išpuolį prie sinagogos.

ES ragina Izraelį letalią jėgą naudoti kaip paskutinę priemonę

Europos Sąjunga šeštadienį išreiškė nerimą dėl intensyvėjančio smurto Izraelyje ir okupuotose teritorijose, pasmerkė šios savaitės išpuolius Jeruzalėje ir paragino Izraelį letalią jėgą naudoti kaip paskutinę priemonę.

„Europos Sąjunga visiškai pripažįsta Izraelio teisėtą susirūpinimą saugumu... bet reikia pabrėžti, kad letali jėga turi būti naudojama tik kaip paskutinė priemonė, kai ji niekaip neišvengiama siekiant apsaugoti gyvybes“, – sakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

J. Borrellis sakė, kad ES „griežtai smerkia“ atakas Jeruzalėje – „nesveiko smurto ir neapykantos aktus“.

Jis taip pat pabrėžė, kad Izraelio pajėgos nuo metų pradžios Vakarų Krante nukovė 30 palestiniečių.

Pasak J. Borrellio, pernai dėl Izraelio pajėgų veiksmų Vakarų Krante žuvusių žmonių skaičius – „daugiau kaip 150... įskaitant 30 vaikų“ – yra „didžiausias nuo antrosios intifados (palestiniečių sukilimo) pabaigos 2005 metais“.

Skubiai reikia nutraukti smurtą ir „imtis reikšmingų pastangų taikos deryboms atnaujinti“, pažymėjo J. Borrellis. Jis pridūrė: „Raginame visas šalis nereaguoti į provokacijas.“

Rusija po išpuolių Jeruzalėje ragina elgtis „kuo santūriau“

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paragino „kuo santūriau“ elgtis po smurto protrūkių Izraelyje ir Vakarų Krante, žyminčių naujausią Izraelio ir palestiniečių konflikto eskalaciją.

„Su giliu susirūpinimu stebime šiuos įvykius. Raginame visas šalis kuo santūriau elgtis ir užkirsti kelią tolesniam įtampos didėjimui“, – rašoma ministerijos paskelbtame pranešime.

„Naujausi įvykiai aiškiai patvirtina, jog būtina skubiai atnaujinti konstruktyvų palestiniečių ir Izraelio dialogą ir pasmerkti vienašališkus veiksmus“, – pridūrė ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės nebeatsigina parazitais.

Žmonės nebeatsigina parazitais. portretas
Demonų tiek priviso, kad įsisteigė net valstybę ir naikina žmonių rasę. Net vaikai pilni neapykantos planetos okupantams.

gal

gal portretas
pašovė du žydus? Kurie nežinia ką veikia Palestinoje. Bet nuvylė - kodėl ne 20?

ogi

ogi portretas
palestinieciai kovoja su okupantais -;;-;;-;;
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių