Quantcast

Jerevanas skelbia, kad Azerbaidžanas sekmadienį neteko 400 karių ir trijų lėktuvų

  • Teksto dydis:

Armėnijos gynybos ministerijos atstovas pranešė, kad sekmadienį Kalnų Karabache žuvo maždaug 400 karių.

„Priešas ir toliau patiria didelius nuostolius. Sekmadienį nukauta 400 Azerbaidžano karių, daugiau kaip 700 buvo sužeista. Sunaikinta 13 šarvuočių, 3 lėktuvai, viena nepilotuojama skraidyklė“, – sakė Armėnijos ministerijos atstovas Arcrunas Ovanisianas.

Anot jo, kovos tęsiasi tiek Kalnų Karabacho šiaurinėje, tiek ir pietinėje dalyje.

Tuo tarpu Baku Jerenavo informaciją apie Azerbaidžano karių netektis sekmadienį kategoriškai neigia.

Azerbaidžano gynybos ministerijos atstovai spaudai Anaras Eivazovas taip pat paneigė, kad sekmadienį mūšiuose prie kontaktinės linijos buvo numušti trys Azerbaidžano lėktuvai.

„Ši informacija neatitinka tikrovės“, – pabrėžė A. Eivazovas.

Turkija smerkia Armėnijos atakas „prieš civilius“

Turkija sekmadienį pasmerkė tai, ką pavadino Armėnijos pajėgų atakomis prieš civilius antrajame pagal dydį Azerbaidžano mieste Gendžėje.

„Armėnijos šiandienos atakos prieš civilius... Gendžėje yra naujas jos požiūrio nepripažinti įstatymų indikatorius. Smerkiame šias atakas“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Jerevano ir Baku konflikte dėl separatistinio Kalnų Karabacho regiono Turkija remia etniškai artimą Azerbaidžaną.

Armėnijos ministras J. Borrelliui: Kalnų Karabacho konflikte dalyvauja Turkija

Armėnijos užsienio reikalų ministras Zohrabas Mnacakanianas per pokalbį telefonu su Europos Sąjungos užsienio politikos vadovu Josepu Borrelliu (Žozepu Boreliu) pareiškė, kad Azerbaidžanas apšaudo civilinę infrastruktūrą Kalnų Karabache, ir išreiškė susirūpinimą tuo, kad prie Azerbaidžano agresijos „tiesiogiai“ prisideda Turkija.

Azerbaidžano pajėgos iš didelio kalibro ginklų apšaudo taikias gyvenvietes ir civilinę infrastruktūrą, žūsta žmonių, sakė Z. Mnacakanianas, kurį sekmadienį citavo Armėnijos užsienio reikalų ministerija.

Ministras taip pat išreiškė susirūpinimą dėl „tiesioginio Turkijos įsitraukimo į Azerbaidžano agresiją, taip pat ir užsienio kovotojų teroristų atsiuntimu“. Tai kelia grėsmę regiono saugumui ir gali išprovokuoti visapusišką karą, pažymėjo Z. Mnacakanianas.

Tuo tarpu Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija anksčiau sekmadienį pareiškė, kad Turkija nedalyvauja kovos veiksmuose Kalnų Karabacho konflikto zonoje.

„Nuolatiniais Armėnijos vadovybės tvirtinimais, kad Turkija neva dalyvauja konflikte, siekiama vieno: įtraukti į [konfliktą] naujų šalių“,– sakoma ministerijos pareiškime.

Sekmadienį suintensyvėjus kovoms Armėnija ir Azerbaidžanas apšaudė vienas kitą raketomis; pranešama, kad yra žuvusių žmonių.

Jerevanas pranešė, kad Azerbaidžano pajėgos vėl apšaudė pagrindinį separatistinio Kalnų Karabacho regiono miestą Chankendi (Stepanakertą).

Azerbaidžanas paskelbė, kad armėnų pajėgos apšaudo antrą pagal dydį jo miestą Gendžę, taip pat ir iš kitų rajonų, ne tik iš Kalnų Karabacho. Separatistų pajėgos teigia, kad Azerbaidžano vakaruose esančioje ir daugiau kaip 330 tūkst. gyventojų turinčioje Gendžėje sunaikino oro pajėgų bazę.

Abi šalys kaltina viena kitą taikantis į civilius rajonus.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas padėtį Kalnų Karabache šeštadienį telefonu aptarė su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Tai buvo antras jų pokalbis per kelias pastarąsias dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Armėnai visada mėgo meluoti. Jais tikėti negalima.

Hahahaha

Hahahaha portretas
Kazkaip nelabai norisi tiketi situo Armenijos Radijo melu!)))))) Fiziskai neimanoma. Rusijos-Ukrainos kare su zymiai didesniais ginklu ir kareiviu kiekiais tokiu skaiciu net nera buve per diena. O cia ri cyst jiems 400, keleta savaiciu atgal vel jie 200 ar 300 paleido. Tikri gandonesiai. Ar ne RT putino sliucha redaktore cia darbuojasi is oro skaicius imdama?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių