Quantcast

Jemenas pranešė apie pirmąjį patvirtintą užsikrėtimo COVID-19 atvejį

Karo krečiamas Jemenas penktadienį pranešė apie pirmąjį šalyje patvirtintą užsikrėtimo koronavirusu atvejį, nustatytą vyriausybės kontroliuojamoje pietinėje provincijoje, sakoma oficialiame pranešime.

Pagalbos grupės jau anksčiau perspėjo, kad kai visame pasaulyje išplitęs virusas pasieks valstybę, Jungtinių Tautų įvardijamą kaip patiriančią didžiausią dabartinę humanitarinę krizę, padariniai gali būti katastrofiniai.

„Apie pirmąjį patvirtintą užsikrėtimo koronavirusu atvejį pranešta Chadramauto provincijoje“, – per „Twitter“ pranešė aukščiausiasis nacionalinis komitetas kovai su COVID-19 krize.

Komitetas, vadovaujamas tarptautinės bendruomenės pripažįstamos prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi (Abedrabu Mansuro Hadžio) vyriausybės, nurodė, kad koronavirusu užsikrėtusio paciento būklė stabili ir kad jam teikiama pagalba.

Komitetas pridūrė, kad medikų grupės ir susijusios tarnybos ėmėsi visu būtinų apsaugos priemonių. Daugiau informacijos žadama paskelbti vėliau penktadienį.

Per pastaruosius penkerius metus pilietinis karas Jemene nusinešė dešimtis tūkstančių civilių gyvybių. Šalyje kovoja Irano palaikomi husių sukilėliai ir ir vyriausybę remianti Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija.

Koalicija trečiadienį paskelbė vienašališkas dviejų savaičių paliaubas, turinčias sudaryti sąlygas apsisaugoti nuo koronaviruso išplitimo šaliai, kurios sveikatos apsaugos sistema yra praktiškai paralyžiuota.

Jungtinių Arabų Emyratų, kurie yra svarbūs koalicijos partneriai, užsienio reikalų ministras Anwaras Gargashas (Anvaras Gargašas) ketvirtadienį sakė, kad koronaviruso krizė nustelbia visus kitus reikalus.

„COVID-19 krizė nustelbia viską – tarptautinė bendruomenė privalo padidinti pastangas ir dirbti kartu, kad apsaugotų Jemeno žmones“, – sakoma jo pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių