Quantcast

JAV užpultas rinkimų kampanijos kalbą sakęs Atstovų Rūmų narys L. Zeldinas

JAV Atstovų Rūmų narys Lee Zeldinas (Li Zeldinas) ketvirtadienį, kai sakė rinkimų kampanijos kalbą Niujorko valstijos šiaurėje, buvo užpultas, pranešė vietos šerifo biuras.

Niujorkui atstovaujantis respublikonas sakė, kad užpuolikas bandė jį subadyti, bet jam pavyko apsiginti.

L. Zeldinas siekia valstijos gubernatoriaus posto ir lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose varžysis su dabartine demokratų gubernatore Kathy Hochul (Keiti Houkul).

Jis sakė kalbą miniai, susirinkusiai Perintono miestelyje, kai maždaug 20 val. (penktadienį 3 val. Lietuvos laiku) vienas vyras užlipo ant pakylos ir jį užpuolė, nurodė Monrou apygardos šerifo biuras. Vėliau pranešta, kad užpuolikas yra 43 metų Davidas Jakubonis (Deividas Džakubonis).

Kaip sakoma šerifo įstaigos pareiškime, užpuolikas „rankoje turėjo ginklą, ištiesė ją prie Zeldino kaklo ir pasakė jam: „Tau galas.“

Žmonės iš susirinkusiųjų ir L. Zeldino darbuotojų sulaikė užpuoliką, kol atvyko pareigūnai, sakoma pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad niekas nebuvo sužeistas.

Internete paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip L. Zeldinas, buvęs karys, kalba priešais karinį sraigtasparnį viename veteranų centre, ant šieno ritiniais įrėmintos pakylos.

Šortais ir trikotažiniais marškinėliais vilkėjęs užpuolikas lėtai priėjo prie L. Zeldino ir jau galėjo jį pasiekti, kai kandidatas ir jo komandos nariai suprato, kad kažkas negerai.

Užpuolikas ištiesė ranką prie L. Zeldino kaklo ir tada jiedu kelias sekundes grūmėsi, kol įsikišo kiti šalia buvę žmonės.

Kažkas pabandė subadyti mane... per šio vakaro mitingą, bet, laimei, sugebėjau sugriebti jo riešą ir sustabdyti jį kelioms akimirkoms, kol kiti jį sutramdė.

„Kažkas pabandė subadyti mane... per šio vakaro mitingą, bet, laimei, sugebėjau sugriebti jo riešą ir sustabdyti jį kelioms akimirkoms, kol kiti jį sutramdė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L. Zeldinas.

Šis buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkas, dviejų vaikų tėvas, po užpuolimo sakė, kad jam viskas „gerai“.

„Jaučiu palengvėjimą išgirdusi, kad Kongreso narys Zeldinas nebuvo sužeistas ir kad įtariamasis sulaikytas“, – tviteryje parašė L. Zeldino varžovė K. Hochul.

„Griežčiausiais įmanomais žodžiais smerkiu šį smurtinį elgesį – tam nėra vietos Niujorke“, – pridūrė gubernatorė, pernai šiame poste pakeitusi dėl įtarimų lytiniu priekabiavimu atsistatydinusį Andrew Cuomo (Endrių Kuomą).

Šerifo įstaiga nurodė, kad D. Jakubonis buvo apkaltintas bandymu įvykdyti antrojo laipsnio užpuolimą ir paleistas už užstatą.


Šiame straipsnyje: Lee ZeldinasužpuolimasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matomai sis bidon demonkratynis praded biret tai si saika neriasi is kailio ir toliau vykdo veiksmus kurie kenkia jiems patiems ir zmones tai mato visame pasauly ir lieka tik vienytis ir sutelkt pastangas tu parazitu isvalymui===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių