Quantcast

JAV tikisi, kad Turkija netrukus užbaigs savo karinę operaciją Sirijoje

  • Teksto dydis:

JAV tikisi, kad Turkija artimiausiomis valandomis užbaigs savo karinę operaciją Sirijoje. Tai antradienį žurnalistams pareiškė Baltųjų rūmų spaudos sekretoriaus pavaduotojas Hoganas Gidley`is.

„Mes tikimės, kad laikinas ugnies nutraukimas, laikina deeskalacija baigiantis šiai dienai taps nuolatiniais“, - sakė oficialus JAV prezidento atstovas. Jis komentavo tą faktą, kad antradienį baigiasi 120 valandų, kurioms Turkija anksčiau sutiko pristabdyti savo karinę operaciją Sirijoje „Taikos šaltinis“ pagal Ankaros ir Vašingtono susitarimą.

H. Gidley`is taip pat pabrėžė, jog JAV siekia, kad Rusija neužpildytų to vakuumo, kuris susidarė išvedus Amerikos kariuomenę iš Sirijos šiaurės po to, kai Turkija pradėjo operaciją „Taikos šaltinis“. „Mes stengiamės šito išvengti“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas.

Kartu H. Gidley`is patvirtino, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas tebėra nusiteikęs užbaigti Amerikos karines misijas Artimuosiuose Rytuose, ką jis daugybę kartų yra viešai pareiškęs, taip pat ir pastarosiomis dienomis.

Spalio 9 d. Ankara paskelbė rengianti Sirijos šiaurėje naują karinę operaciją „Taikos šaltinis“. Ji prasidėjo Turkijos karinių oro pajėgų smūgiais kurdų formuočių pozicijoms. Pasak Turkijos, šios operacijos tikslas – sudaryti Sirijos šiaurėje buferinę zoną.

Sirija pavadino šią operaciją agresija, o pasaulio bendrija pasmerkė Ankaros veiksmus.

Spalio 17 d. JAV ir Turkija susitarė dėl karo veiksmų pristabdymo. Turkija sutiko 120 valandų nutraukti ugnį, kad kurdų būriai, priklausantys Demokratinės Sirijos pajėgų koalicijai, paliktų Ankaros kuriamą pasienio saugumo zoną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių