Quantcast

JAV tęsiantis protestams, keliuose miestuose paskelbta komendanto valanda

  • Teksto dydis:

Los Andželas, Filadelfija, Atlanta ir dar keli JAV miestai šeštadienį paskelbė komendanto valandą, siekdami užkirsti kelią smurtiniams protestams prieš policiją, kuriuos visoje Amerikoje išprovokavo vieno policijos areštuoto juodaodžio mirtis.

Komendanto valanda nakties metu taip pat buvo įvesta Luisvilyje Kentukio valstijoje.

Smurto epicentru tapo Mineapolis, kai jame pirmadienį buvo nufilmuota, kaip afroamerikietis George'as Floydas (Džordžas Floidas) mirė areštuojamas – vienas iš policininkų kelias minutes keliu spaudė šio ant žemės paguldyto ir antrankiais surakinto vyro kaklą.

Policininkas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas) penktadienį buvo apkaltintas trečiojo laipsnio (netyčine) žmogžudyste ir gyvybės atėmimu dėl neatsargumo.

Kaltinimai neatnešė ramybės sukrėstoje šalyje, kur vėl atsivėrė senos žaizdos dėl rasinės nelygybės.

Įsiplieskė didžiausi per kelerius pastaruosius metus visuomenės neramumai ir kilo riaušės daugelyje miestų – nuo Niujorko iki Los Andželo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai, lai mentai visame pasaulyje pagalvoja ką jie daro ir kokios gali būti pasekmės, jav žmonės jau pavargo nuo jų metūros bespridielų, jokioje šalyje nėra tokio procento kalėjimuose kaip jav, semia už belenką, kiša į kalėjimus žmonės kuriems tiesiog baudą išrašyti užtektų... dar ir areštuodami žaloja, dažnai net mirtinai... debilas ant žmogaus kaklo sėdėjo 9 minutes? nu kas čia dabar? lai dubasina dabar tuos debilus, vaikystėje duchintus nepilnaverčius klounus uniformose! gaila kad ir kiti kenčia, bet visiems neįtiksi...

Tam Kęstui

Tam Kęstui portretas
Nežinau gal anksčiau ir vergavo,protėvei,dabar pagrindinis darbas ,plėšti,žudyti ,prievartsuti ir naikinti tą šaly kurioj gyvena,narkomanai,tsi baisi rasė,patys didžiausi rasistai.Kai jų dauk vienoj krūvoj jie yra labai pavojingi.

Kestas

Kestas portretas
Gerai galvojantys susirink daiktus ir nesdinkis Kodėl tada negalvojo kada vežė į vergiją vergauti o dabar nesdinkites atvergave tėvai ir protėviai dabar vienodą teisę turi visi o išvaryti galį tik Lansbergyno klanas Lansbergyno atmatos
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių