Quantcast

JAV tarnybos nustatė numanomo Našvilio sprogdintojo tapatybę

JAV federaliniai pareigūnai sekmadienį paskelbė nustatę vyro, pirmosios Kalėdų dienos rytą galimai detonavusio galingą bombą pietinio Našvilio miesto centre, tapatybę ir patvirtino, kad šis asmuo žuvo per sprogimą.

„Priėjome išvadą, kad asmuo, vardu Anthony Warneris yra sprogdintojas. Jis buvo [įvykio vietoje], kai bomba sprogo, ir žuvo per sprogdinimą“, – per spaudos konferenciją sakė federalinis prokuroras Donas Cochranas.

Federalinio tyrimų biuro (FTB) operatyviniam padaliniui Memfyje vadovaujantis specialusis agentas Dougas Korneski  sakė, kad „nėra jokių ženklų, kad dalyvavo koks nors kitas asmuo“, bet pridūrė, kad aplinkybės tebetiriamos.

Per spaudos konferenciją pareigūnai sakė, kad vykstant tyrimui jie negali pateikti daugiau detalių apie kokius nors šio sprogdinimo motyvus, bet teigė, kad A. Warneris į teisėsaugos akiratį anksčiau nebuvo patekęs.

Šeštadienį policija įvardijo 63 metų A. Warnerį kaip „dominantį asmenį“ dėl incidento Našvilio centre, kai anksti ryte iš stovinčio kemperio buvo leidžiamas įrašytas perspėjimas apie įvyksiantį sprogimą, o galiausiai mašina sprogo.

Pareigūnai atliko kratą viename name Našvilio priemiestyje Antioke, bet tuo metu nepatvirtino, ar jau žinomas įtariamasis.

JAV kantri muzikos sostine laikomo miesto istoriniame centre penktadienį driokstelėjęs sprogimas apgadino apie 40 pastatų ir sužeidė mažiausiai tris žmones, bet daugiau aukų pavyko išvengti, nes ankstų Kalėdų rytą gatvės buvo beveik visiškai tuščios.

Tyrėjai sprogimo vietoje rado žmogaus palaikų fragmenų, o Tenesio tyrimų biuro vadovas Davidas Roushas per spaudos konferenciją patvirtino, kad mėginių DNR atitinka genetinę medžiagą, rastą automobilyje, kuriuo naudojosi A. Warneris.

Tuojau po sprogdinimo policija nurodė laikanti jį „tyčiniu aktu“, bet motyvai išlieka neaiškūs. Į tyrimą buvo įtraukti FTB elgsenos analitikai.

Tenesio valstijai atstovaujanti senatorė Marsha Blackburn per „Twitter“ gyrė teisėsaugos pareigūnus, reagavusius į iškvietimą ir tiriančius sprogdinimą. Ji sakė paprašiusi prezidento Donaldo Trumpo paskelbti Našvilyje federalinės nelaimės padėtį, leidžiančią pasinaudoti federalinėmis lėšomis šalinant padarytą žalą ir teikiant pagalbą.

Kaip rodo tarnybų paskelbta informacija, policija į įvykio vietą buvo iškviesta 5 val. 30 min. dėl esą pasigirdusių šūvių, o pareigūnai įtartiną kemperį pastebėjo apie 6 valandą.

Maždaug po 15 min. jie išgirdo garso įrašą, perspėjantį apie tuojau įvyksiantį bombos sprogimą. Šie perspėjimai ir raginimai evakuotis buvo leidžiami iš pramoginio automobilio pramaišiui su muzika.

Policija nenurodė, ar tuo metu automobiliniame namelyje buvo koks nors žmogus, bet gyrė pareigūnus, kurie reagavo į iškvietimą ir skubiai ėmėsi veiksmų.

Kemperis buvo pastatytas prie telekomunikacijų bendrovės AT&T pastato. Dėl padarytos žalos sutriko telefono ryšys Tenesyje, taip pat dalyje Alabamos ir Kentukio.

AT&T pranešime sakoma, kad praėjus dviem paroms pro sprogdinimo jos klientai vis dar susidurdavo su ryšio sutrikimais. Bendrovė pridūrė, kad buvo imtasi didelio masto priemonių paslaugoms regione atkurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių