Quantcast

JAV tapo pirmąja šalimi, per parą nustačiusia per 1 mln. naujų COVID-19 atvejų

Jungtinės Valstijos pirmadienį tapo pirmąja šalimi, per vieną parą nustačiusia daugiau nei 1 mln. naujų COVID-19 atvejų, pranešė Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas, šalyje žaibiškai plintant omikron koronaviruso atmainai.

Šalyje iš viso užregistruota 1 080 211 naujų susirgimų, o tai yra pasaulinis rekordas: palyginti su ankstesne savaite, užsikrėtimo atvejų prieaugis Amerikoje padvigubėjo.

Tokie duomenys paskelbti JAV vyriausiajam patarėjui pandemijos klausimais Anthony Fauci (Entoniui Faučiui) pareiškus, kad šalyje stebima „kone vertikali“ užsikrėtimo atvejų prieaugio kreivė, nors kulminacija gali būti pasiekta vos už kelių savaičių.

Remiantis vyriausybės modeliais, smarkiai mutavusi ir lig šiol užkrečiamiausia omikron atmaina sukėlė apie 59 proc. visų JAV užregistruotų susirgimų per savaitę, kuri baigėsi gruodžio 25 dieną.

Pasak A. Fauci, vilties vis dėlto teikia patirtis Pietų Afrikos Respublikoje, kur ši padermė buvo pirmą kartą buvo aptikta lapkričio pabaigoje, o paskui greitai pasiekė plitimo kulminaciją ir beveik tokiu pat greičiu atslūgo.

Mirtingumo ir hospitalizacijos rodikliai pastarosiomis savaitėmis Jungtinėse Valstijose buvo kur kas mažesni nei per ankstesnes COVID-19 bangas.

Per pastarąsias septynias dienas šalyje mirė 9 382 žmonės – taigi, per savaitę mirčių vidurkis sumažėjo dešimtadaliu.

Per pastarąsias septynias dienas šalyje užregistruota 3,4 mln. užsikrėtimo atvejų, arba vidutiniškai po 486 tūkst. per dieną, o didžiausias jų skaičius nustatytas sausio 3 dieną, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto duomenys.

Per ankstesnes bangas JAV rekordas buvo 258 tūkst. atvejų per parą; jis buvo nustatytas 2021 metų sausio 5–11 dienų savaitę.

Valdžiai sunkiai sekasi rasti pusiausvyrą, kuri leistų apsaugoti visuomenės sveikatą smarkiai nepakenkiant ekonomikai ir nežlugdant svarbių sektorių, tokių kaip oro susisiekiamas.

Praėjusią savaitę JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) perpus – iki penkių dienų – sutrumpino izoliacijos laikotarpį besimptome COVID-19 forma sergantiems asmenims. Tokia priemone siekiama sumažinti omikron poveikį darbo rinkai, daugelyje valstijų sergamumui pasiekus naujas aukštumas.

Be to, Maisto ir vaistų administracija (FDA) pirmadienį patvirtino „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinančiąją dozę 12 metų ir vyresniems vaikams, einant į pabaigą mokinių atostogoms.

Nuo koronaviruso protrūkio pradžios 2019 metų gruodį pasaulyje mirė mažiausiai 5 441 446 žmonės, rodo pirmadienį paskelbta naujienų agentūros AFP duomenų suvestinė iš oficialių šaltinių.

Atsižvelgdama į su COVID-19 susijusį perteklinį mirtingumą, palyginus su laikotarpiu iki pandemijos, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) apskaičiavo, kad tikrasis viruso aukų skaičius gali būti 2–3 kartų didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
vakcinos sugriausi imuniteta, bus kaip AIDS: imuniteto deficito sindromas, toks dirbtinas aids.

matosi

matosi portretas
dar atsiranda nuskriaustu siuo marmalu tai is nuoskaudos nors paloja per kom uzuojauta /avinams/ pardavus iai siela velniui===

o

o portretas
kur ateiviu tehnologijos ten ir 1ja===
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių