Quantcast

JAV siūlo Rusijai pagalbą surenkant Sibire išsiliejusį dyzeliną

Jungtinės Valstijos šeštadienį pasisiūlė padėti Rusijai surinkti Sibiro šiaurėje į upę išsiliejusius naftos produktus.

„Liūdna girdėti apie kuro išsiliejimą Norilske Rusijoje, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas). – Nepaisydamos mūsų nesutarimų Jungtinės Valstijos yra pasirengusios padėti Rusijai švelninti šią ekologinę katastrofą ir pasiūlyti savo techninę kompetenciją.“

Gegužės 29 dieną pratrūkus dyzelino rezervuarui Rusijos kasybos konglomerato „Nornikel“ patronuojamosios bendrovės NTEK šiluminėje elektrinėje Norilske, į vietos upę išsiliejo maždaug 15 tūkst. t dyzelino, o dar 6 tūkst. kuro užteršė gruntą.

Incidentas, laikomas didžiausia tokio pobūdžio ekologine katastrofa regione, raudonai nudažė atokias tundros upes, kurių tarša matyti iš kosmoso.

Prezidentas Vladimiras Putinas dėl šios katastrofos paskelbė nepaprastąją padėtį ir sakė manantis, kad kompanija turėtų sumokėti už išvalymą, kuris gali trukti ne vienus metus.

Tačiau teršalų surinkimą komplikuoja pelkėtumas pavasarį tirpstant sniegui ir Ambarnajos upės netinkamumas laivybai.

Rusijos pareigūnai penktadienį sakė, kad teršalai išsiliejo tikriausiai ištirpus amžinajam įšalui po kuro rezervuaru, ir nurodė patikrinti „itin pavojingus pastatus teritorijose, kuriose gali ištirpti amžinasis įšalas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Žemė yra ne rusų , bet žmonių planeta. Iš Sibiro vanduo patenka į pasaulio vandenynus ,ir Rusija yra viena iš didžiausių pasaulio teršėjų. Mažai belikę lašišinių žuvų, Sibiro upės išnuodytos.

Zeme

Zeme portretas
Zmogus zemeje ne tuo uzsiima.

Anonimas

Anonimas portretas
Nepergyvenk, liandzbyba, susitvarkys rusai ir be jankių šnipų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių