Quantcast

JAV: Sietlo policija „autonominėje zonoje“ sulaikė mažiausiai 13 protestuotojų

Sietlo (Vašingtono valstija) policija, vaikydama protestuotojus iš vadinamosios autonominės zonos, paskelbtos viename iš centrinių miesto rajonų, sulaikė mažiausiai 13 žmonių. Tai trečiadienį pranešė policijos departamento atstovai.

 


 

Pareigūnai ėmėsi veiksmų prieš protestuotojus, vykdydami naktį į trečiadienį paskelbtą atitinkamą miesto merės  Jenny Durkan įsaką. Pasak policijos atstovų, tai buvo būtina, kadangi pastaruoju metu per susirėmimus „autonominėje zonoje“ ir šalia jos žuvo du paaugliai, o dar keli žmonės nukentėjo.
 
Protestuotojų pašalinimo iš centrinio miesto rajono operacija prasidėjo trečiadienį anksti rytą, joje dalyvauja apie 100 policininkų. Valdžios nuomone, visi „autonominės zonos“ teritorijoje esantys protestuotojai pažeidžia nepaprastosios padėties režimą.
 
Anksčiau demonstracijų dalyviai paskelbė „autonomine zona“ vieną iš centrinių Sietlo rajonų, pastatė ten dešimtis palapinių ir užtvarų. Siekdama sumažinti įtampą, miesto valdžia nusprendė atlaisvinti vieną iš policijos nuovadų šiame rajone, po to pastatą užėmė demonstrantai.

Protestuotojai reikalavo išformuoti miesto policiją, padaryti galą tamsiaodžių teisių pažeidinėjimui.
 
JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą pavadino riaušių Sietle dalyvius anarchistais ir teroristais. Jis taip pat kritikavo J. Durkan ir Vašingtono valstijos gubernatorių Jay`ų Inslee`į už neveiklumą.

Birželio 11 d. interviu televizijos kanalui „Fox News“ Baltųjų rūmų šeimininkas pareiškė, kad atkurti tvarką Sietle galima tik pasitelkus nacionalinę gvardiją.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sukisti visus i cype ir tegul dirba akmens skaldyklose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių