Quantcast

JAV senatorius R. Paulas tapo pirmuoju koronavirusu užsikrėtusiu Senato nariu

AV Senato narys Randas Paulas (Rendas Polas) tapo pirmuoju senatoriumi, kuriam buvo nustatyta naujojo koronaviruso infekcija COVID-19, sekmadienį pranešė šio respublikono biuras.

Gydytojo išsilavinimą turinčiam R. Paului, 2016 metais siekusiam JAV prezidento posto, jokie simptomai nepasireiškė, jis „jaučiasi gerai ir yra karantine“, vienas darbuotojas parašė senatoriaus „Twitter“ paskyroje“.

JAV senatoriai šiuo metu diskutuoja dėl kelių trilijonų dolerių finansinės pagalbos paketo koronaviruso pandemijos smarkiai sukrėstai JAV ekonomikai.

57 metų R. Paulas tapo trečiuoju JAV Kongreso nariu, kuriam buvo diagnozuota COVID-19. Anksčiau apie teigiamus testus pranešė du Atstovų Rūmų nariai – Jutoje išrinktas Benas McAdamsas (Benas Makadamsas) ir Floridoje išrinktas Mario Diazas-Balartas (Marijus Diasas-Balartas).

R. Paulas, jaunesnysis Kentukio senatorius, „buvo patikrintas dėl visa pikta, nes daug keliauja ir dalyvauja renginiuose“, sakoma jo biuro pranešime.

Pranešime sakoma, kad senatoriui nežinoma apie kokius nors jo tiesioginius kontaktus su užsikrėtusiais asmenimis. Taip pat nurodoma, kad jo biuras Vašingtone dar prieš 10 dienų pradėjo dirbti nuotoliniu būdu, todėl „praktiškai jokie darbuotojai nekontaktavo su senatoriumi Paulu“.

Kol kas neaišku, kad R. Paului buvo atliktas koronaviruso testas.

Trečiadienį R. Paulas balsavo prieš 100 mlrd. dolerių ekonomikos skatinimo paketą, turintį padėti įveikti viruso krizę.

Šiame projekte, priimtame 90 balsų prieš aštuonis, raginama užtikrinti nemokamą tikrinimą dėl koronaviruso, taip pat apmokėti kai kurių nušalintų darbuotojų nedarbingumą.

Senatorius, uolus biudžeto deficito mažinimo politikos šalininkas, argumentavo, kad Kongresas turėtų rasti lėšų šiai priemonei apkarpydamas karams arba kitoms „lengvabūdiškoms“ programoms skiriamas išlaidas, rašė Luisvilyje leidžiamas dienraštis „Kentucky Courier-Journal“.

R. Paulas ragino kitus senatorius „liautis automatiškai tvirtinus švaistūniškas išlaidas“.

Anksčiau šį mėnesį jis taip pat pasipriešino abiejų partijų paremtam pasiūlymui skirti 8 mlrd. dolerių skubioms kovos su koronavirusu priemonėms finansuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
Padugnė ir tiek
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių