Quantcast

JAV senatorius: COVID-19 situacija būtų geresnė, jei administracija nedarytų nieko

Epidemiologinė situaciją Jungtinėse Valstijose būtų geresnė, jei administracija apskritai nieko nedarytų. Tokią nuomonę sekmadienį išsakė tviteryje Konektikuto valstijai atstovaujantis senatorius demokratas Chrisas Murphy`is.

„Šiuo metu mums būtų geriau, jeigu (JAV prezidento Donaldo) Trumpo administracija tiesiog nieko nedarytų dėl COVID-19. Šalis būtų saugesnė, jei visi Baltieji rūmai kiaurą dieną nesikeltų iš lovos. Šaipymasis iš apsauginių kaukių dėvėjimo, kalbos šalininkams, nerealūs pažadai dėl vakcinų – visa tai žudo žmones“, - parašė politikas.

Taip Ch. Murphy`is sureagavo į Baltųjų rūmų personalo vadovo Marko Meadowso žodžius, pasakytus interviu televizijos kanalui CNN, kad Vašingtono administracija „neketina kontroliuoti pandemijos“. „Tai toks pat virusas kaip ir gripas“, - paaiškino jis.

CNN duomenimis, naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius Jungtinėse Valstijose antrą parą nenusileidžia žemiau 80 tūkst. Kaip pabrėžia kanalas, tai rekordiniai sergamumo rodikliai nuo pandemijos pradžios.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, iš viso Jungtinėse Valstijose jau nustatyta daugiau kaip 8,6 mln. užsikrėtimo atvejų, mirė daugiau kaip 225 tūkst. infekuotųjų. Šalis pagal abu rodiklius pirmauja pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių