Quantcast

Arkanzase per šaudynes parduotuvėje nukautas užpuolikas ir sužeisti du policininkai

Arkanzaso rytuose du policininkai buvo sužeisti, per šaudynes parduotuvėje „Walmart“, o užpuolikas buvo nukautas, pirmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Forest Sičio policijos viršininkas Deonas Lee (Dionas Li) nurodė, kad vienas iš pareigūnų buvo nuvežtas į maždaug už 70 km į rytus nuo Memfio esančią ligoninę, kur jam buvo atlikta operacija. Medikai prognozuoja, kad „jam viskas bus gerai“.

Policija atvyko į „Walmart“ gavusi pranešimą, kad nežinomas asmuo grasino pirkėjams ir „šnekėjo nesąmones“, per spaudos konferenciją sakė D. Lee.

Arkanzaso policijos atstovas Billas Sadleris (Bilas Sadleris) įvardijo įtariamąjį kaip 40-metį Forest Sičio gyventoją Booby Joe Gibbsą (Bobį Džo Gibsą), nors valstijos kriminalistinių tyrimų laboratorija dar nepatvirtino jo tapatybės.

Pasak D. Lee, sužaloti pareigūnai yra leitenantas Ericas Varneris (Erikas Vorneris) ir detektyvas Eugene'as Watlingtonas (Judžinas Votlingtonas). Abu dirba kriminalinių tyrimų skyriuje ir nė vienas iš jų incidento metu nedėvėjo neperšaunamos liemenės, pažymėjo D. Lee.

Forest Sičio meras Cedricas Williams (Sedrikas Viljamsas) gyrė pareigūnų veiksmus.

„Dėl jų didvyriškumo ir greito reagavimo nebuvo sužeista jokių civilių“, – pareiškė jis.

„Walmart“ atstovas Scottas Pope'as (Skotas Poupas) savo ruožtu pažymėjo, kad jo bendrovė padeda policijai vykdyti tyrimą. Šio prekybos tinklo būstinė įsikūrusi Arkanzaso mieste Bentonvilyje.

Kai valstijos Policijos kriminalinių nusikaltimų skyrius baigs tyrimą dėl šaudynių, medžiaga bus perduota vietos prokurorui, kad šis patikrintų, ar pareigūnai pagrįstai panaudojo mirtiną jėgą.

Per kelis pastaruosius mėnesius JAV parduotuvių tinklas „Walmart“ jau yra ne kartą tapęs šaudynių vieta.  Anksčiau vasarį vienas vyras buvo sužeistas per šaudynes Memfio „Walmart“. Lapkritį Oklahomos valstijos Dankano mieste esančiame „Walmart“ buvo nušauti trys žmonės, o rugpjūčio 3-ąją šio prekybos tinklo parduotuvėje Teksaso valstijos El Paso mieste šaulys nužudė 22 žmones.

Po pastarojo incidento didžiausias JAV mažmeninės prekybos tinklas sulaukė kritikos dėl nepakankamo saugumo El Paso parduotuvėje ir nuo to laiko ėmėsi papildomų priemonių visose šio miesto parduotuvėse. „Walmart“ pasirūpino, kad kiekvienoje parduotuvėje budėtų po ginkluotą policijos pareigūną, šį darbą atliekantį ne tarnybos metu, ir po apsaugininką.

Viena bendrovės atstovė pareiškė, kad tokių pareigūnų samdymas El Paso mieste nėra įprasta praktika. Lieka neaišku, kokios saugumo priemonės pirmadienį buvo taikomos Forest Sičio parduotuvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Demonkratijos lopšy šaudynės nesiliauja... nesuvokiama ko jie ten dėl prezidento vis ginčijas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių