Quantcast

JAV: Rusija gali panaudoti biologinius arba cheminius ginklus Ukrainoje

Jungtinės Valstijos trečiadienį atmetė Rusijos pareiškimą, kad jos remia biologinių ginklų kūrimo Ukrainoje programą, ir perspėjo, jog tokia pareiškimai yra ženklas, kad Maskva pati gali tokius ginklus artimiausiu laiku panaudoti.

„Kremlius sąmoningai skleidžia atvirą melą, kad Jungtinės Valstijos ir Ukraina užsiima cheminių ir biologinių ginklų [tyrimų] veikla Ukrainoje“, – sakoma Valstybės departamento atstovo Nedo Price’o (Nedo Praiso) pareiškime.

„Rusija išsigalvoja melagingus pretekstus, mėgindama pateisinti savo šiurpius veiksmus Ukrainoje“, – pridūrė jis.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki) savo ruožtu pareiškė, kad Maskvos teiginiai yra „absurdiški“. „Taip pat matėme, kad Kinijos pareigūnai atkartoja šias sąmokslo teorijas“, – atkreipė dėmesį ji.

Rusija išsigalvoja melagingus pretekstus, mėgindama pateisinti savo šiurpius veiksmus Ukrainoje.

„Dabar, kai Rusija pateikė šiuos melagingus pareiškimus... visi turėtume stebėti Rusiją, galinčia panaudoti Ukrainoje cheminius ar biologinius ginklus arba surengti inscenizuotą jų panaudojimo operaciją“, – per „Twitter“ parašė J. Psaki.

Kovo 6 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerija savo „Twitter“ žinutėje paskelbė, kad rusų pajėgos neva rado įrodymų, jog Kyjivas naikina karinės biologinių ginklų programos Ukrainoje, esą finansuotos JAV, pėdsakus.

N. Price’as sakė, kad „ši Rusijos dezinformacija yra visiška nesąmonė“, ir pridūrė, kad Rusija „jau yra ne kartą kaltinusi Vakarus tais pačiais nusikaltimais, kuriuos vykdo pati Rusija“.

Visgi Jungtinės Valstijos antradienį sakė dirbančios su Ukraina, kad neleistų besiveržiančioms Rusijos pajėgoms užgrobti šalyje esančią biologinių tyrimų medžiagą.


Šiame straipsnyje: JAVRusijabiologiniai ginklaicheminiai ginklaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių