Quantcast

JAV per rinkimus blokavo Rusijos IRA prieigą prie interneto

  • Teksto dydis:

JAV Kibernetinių operacijų štabas (USCYBERCOM) per 2018 metų vidurio kadencijos rinkimus atliko operaciją prieš Sankt Peterburge įsikūrusią Interneto tyrimų agentūrą (IRA), antradienį pranešė laikraštis „The Washington Post“, remdamasis šaltiniais.

JAV kariškiai užblokavo šiai bendrovei internetinę prieigą, rašo laikraštis. Vienas jo šaltinių nurodė, kad amerikiečių kibernetinių operacijų specialistai „tiesiog atjungė IRA nuo tinklo“.

Ataka prieš IRA buvo „dalis pirmosios puolamosios kibernetinės kampanijos prieš Rusiją, kuria buvo siekiama užkirsti kelią bandymui kištis į JAV rinkimus“, rašo laikraštis.

Pasak amerikiečių šaltinių, prieigos prie interneto blokavimas buvo toks „erzinantis“, kad IRA darbuotojai dėl jo „pasiskundė sistemos administratoriams“.

Remiantis „The Washington Post“, ši operacija buvo įvykdyta lapkričio 6 dieną, kai amerikiečiai rinko naujus Kongreso narius, ir tęsėsi maždaug parą po rinkimų, kai buvo skaičiuojami balsai.

Kita JAV Kibernetinių operacijų štabo operacijos dalis buvo pranešimų išsiuntimas „troliams ir kompiuteriniams įsilaužėliams, dirbantiems Rusijos karinės žvalgybos agentūrai GRU“.

Apie šiuos pranešimus anksčiau jau pranešė laikraštis „The New York Times“.

Pasak laikraščio „The Washington Post“ šaltinių, amerikiečių kibernetinio saugumo ekspertai nuo 2018 metų spalio platino elektroninius pranešimus, kad informuotų įsilaužėlius, jog amerikiečiai žino jų tikruosius vardus ir internete naudojamus pseudonimus.

JAV rinkimų saugumo užtikrinimu rūpinosi ne tik Kibernetinių operacijų štabas, bet ir JAV teritorinio saugumo valstybės ir teisingumo departamentai, o taip pat FTB, nurodė laikraštis.

JAV žiniasklaidoje minėta Interneto tyrimų agentūra yra vadinama trolių fabriku. Ji taip pat atsidūrė galimą Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) 2016 metų rinkimų štabo susimokymą su Rusija tiriančio specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) komandos taikinyje ir buvo įtraukta į įmonių, kurioms taikomos JAV sankcijos, sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių