Quantcast

JAV protestuotojai į galvą pašovė pareigūną

  • Teksto dydis:

Per protestus JAV, kuriuos išprovokavo neginkluoto afroamerikiečio George'o Floydo nužudymu kaltinamas policininkas, netrūksta smurto. Protestuotojai sunkiai sužeidė Las Vegase dirbantį pareigūną Shay Mikalonį, praneša portalas nypost.com.

Kaip rašo portalas nypost.com, 29 metų pareigūnas Sh. Mikalonis pašautas birželio 1 d., kai Las Vegase vyko protestas. Pareigūnai bandė kai kuriuos demonstrantus suimti, tuo metu ir buvo pašautas Sh. Mikalonis, – teigė vietos valdžios atstovai.

„Shay vis dar yra kritinės būklės, reanimacijoje. Tačiau jis atsibudo ir, regis, atpažįsta savo šeimą“, – tviteryje rašė policijos atstovai.

Pašauto pareigūno artimieji tikisi ir meldžiasi, kad vyrui pavyks išsikapstyti iš sunkios būklės, reabilitacija bus sėkminga.

Įtariamasis šaulys – 20 metų Edgaras Samaniego. Jam pateikta daugybė kaltinimų: tarp jų – bandymas nužudyti ir neteisėtas ginklo panaudojimas, kai pareigūnai bandė jį suimti.

Primename, kad 46-erių G. Floydas mirė po brutalaus sulaikymo Mineapolyje. Vienas iš keturių operacijoje dalyvavusių pareigūnų beveik devynias minutes keliu spaudė ant žemės gulinčio, antrankiais surakinto, beginklio juodaodžio G. Floydo kaklą, nors jis skundėsi, kad negali kvėpuoti ir raitėsi iš skausmo. Netrukus jis mirė.

Šis incidentas paskatino JAV protestus. Šalyje rengiami dideli protestai prieš policijos smurtą ir rasizmą, kurie kartais perauga į riaušes, plėšikavimus, padeginėjus ir susirėmimus su policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mhm

Mhm portretas
Pašovė ne protestuotojai, o juodi banditai, rasistai ir teroristai.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Vilniuje penktadienį 17:30 Gedimino prospektu vyks eitynės už baltaodžių už lietuvių gyvybes! Tai bus pasipriešinimas "BLACK LIVES MATTER". Lietuvių eitynės vadinasi "LIETUVIŲ GYVYBĖS SVARBIOS" renginys paskelbtas facebook ir internete.... facebook. com/events/286361616065971/

onute

onute portretas
BILGEICAS TAI NELAIMĖ AMERIKAI IR LIETUVAI GRYBĖ TURBUT SU LANSBERGU LAUKIA NESULAUKIA KAD TAS NIEKŠELIS STOROŠO DRAUGAS LAIMĖTU
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių