Quantcast

JAV policija paskelbė incidento, kai pareigūnai nušovė juodaodį, vaizdo įrašą

JAV Mineapolio miesto, kur 2020-aisiais buvo nužudytas George'as Floydas (Džordžas Floidas), pareigūnai ketvirtadienį paskelbė policininkų nešiojamų vaizdo kamerų padarytą įrašą, parodantį, kaip policija nušovė 22 metų afroamerikietį.

Pasak policijos, Amirą Locke'ą (Amirą Loką) trečiadienį nušovė pareigūnai, su kratos orderiu nuvykę į butą, kur jis buvo. A. Locke'as buvo nušautas, kai iš po antklodės išsitraukė šaunamąjį ginklą.

Nuo pareigūnų patekimo į butą iki šūvių paleidimo praėjo mažiau nei 10 sekundžių.

A. Locke'o mirtis buvo konstatuota ligoninėje.

Vietos laikraštis „Star Tribune“ pranešė, kad A. Locke'o vardas kratos orderyje nebuvo nurodytas, bet jis yra susijęs su žmogžudyste įtariamu asmeniu.

Šeimos advokatai ketvirtadienio pareiškime teigė, kad A. Locke'as „legaliai turėjo šaunamąjį ginklą“ ir anksčiau nebuvo teistas.

Jo motina „Star Tribune“ sakė: „Norime teisingumo dėl savo sūnaus.“

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip vienas pareigūnas raktu atrakina duris ir kaip keli pareigūnai, šaukdami „Policija, kratos orderis!“, įeina į butą.

A. Locke'as, buvęs ant sofos, pradėjo keltis iš po antklodės rankoje laikydamas ginklą, o tada policininkai pradėjo šaudyti.

Šeima pasamdė advokatą Beną Crumpą (Beną Krampą), atstovavusį daugeliui policijos smurtą patyrusių juodaodžių, įskaitant G. Floydą ir Breonną Taylor (Brioną Teilor), kurių nužudymas 2020-aisiais išprovokavo visoje šalyje vykusius protestus.

B. Crumpas penktadienį ryte surengs virtualią spaudos konferenciją su A. Locke'o šeima, sakoma jos pareiškime.

2020 metų gegužę G. Floydą nužudė Mineapolio policijos pareigūnas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas).

Dviem mėnesiais anksčiau žuvo B. Taylor – į moters namus po vidurnakčio pateko policija, jos vaikinas, pagalvojęs, kad tai įsibrovėliai, į juos šovė, o tada pradėjo šaudyti policininkai.

Prieš šio trečiadienio incidentą Mineapolyje vykę policijos pokalbiai radijo ryšiu rodytų, kad pareigūnai planavo patekimą į butą „nepasibeldus“, rašė „Star Tribune“.

„Kaip ir Breonnos Taylor atveju, tragiškas Amiro Locke'o nužudymas parodo be įspėjimo vykdomų orderių mirtinų pasekmių juodaodžiams amerikiečiams modelį“, – sakoma B. Crumpo pareiškime.

„Toliau sieksime atsakymų šioje byloje“, – pridūrė advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikietiški teroristai. Žudo savo piliečius. O dar kvaksi dėl kažkokių uigūrų teisių Kinijoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių