Quantcast

JAV parduotuvėje – kruvinos šaudynės: žuvo mažiausiai 10 žmonių

Kolorade ginkluotas asmuo pirmadienį nušovė mažiausiai 10 žmonių, įskaitant policijos pareigūną, per šaudynes vienoje maisto parduotuvėje, pranešė policija.

Kolorade ginkluotas asmuo pirmadienį nušovė mažiausiai 10 žmonių, įskaitant policijos pareigūną, per šaudynes vienoje maisto parduotuvėje, pranešė policija.

Per incidentą, įvykusį Boulderio apygardoje už 50 km į šiaurės vakarus nuo valstijos sostinės Denverio, šaulys buvo sužeistas ir sulaikytas, sakė vietos prokuroras Michaelas Dougherty (Maiklas Doertis).

Įvykio liudininkai pasakojo pirmiausiai išgirdę garsų poškėjimą prie parduotuvės „King Soopers“.

Nevinas Sloanas (Nevinas Slounas), išsigelbėjęs kartu su žmona Quinlan (Kvinlan) sakė, kad ten buvusius žmones apėmė panika, šūviams aidint vis arčiau. Pirkėjams teko rinktis – pasilikti viduje, ar pulti prie išėjimo.

„Vos nežuvau, kai susiruošiau nusipirkti atsigerti ir pakelį traškučių, – televizijai pasakojo parduotuvėje buvęs ir mažiausiai aštuonis šūvius girdėjęs Ryanas Borowski (Rajenas Borovskis). – Atrodo, kad niekur nebėra saugu.“

Tarp aukų yra „didvyriškas“ 51-erių policijos pareigūnas Ericas Talley (Erikas Tolis), pirmasis atvykęs į šaudynių vietą prekybos centre „King Soopers“, nurodė policijos viršininkas Marisas Heroldas.

„Mums žinoma apie 10 aukų įvykio vietoje, įskaitant vieną iš mūsų Boulderio PD [policijos departamento] pareigūnų... Pareigūnas Tally atvyko į įvykio vietą – jis buvo pirmasis įvykio vietoje – ir buvo mirtinai pašautas“, – aiškino M. Heroldas.

„Beprasmiškas smurto aktas“

Anksčiau per tiesioginę vaizdo transliaciją buvo matyti vidutinio amžiaus baltasis – be marškinių ir, iš pažiūros, kruvinas – sulaikytas policijos ir išvedamas iš parduotuvės.

Įtariamasis šiuo metu yra vienintelis vienintelis „sunkių sužeidimų patyręs“ asmuo, sakė policijos vadovas Kerry Yamaguchi (Keris Jamagučis), bet nepatvirtino, ar vaizdo transliacijoje matomas vyras yra įtariamasis, taip pat koks buvo užpuoliko atakos motyvas.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), praeitą mėnesį paraginęs Kongresą vadovautis „sveiku protu“ planuojant šaunamųjų ginklų laikymo tvarkos reformas, buvo informuotas apie šias šaudynes, per „Twitter“ nurodė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki).

Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeras (Čakas Šumeras) sakė, kad Kongreso aukštieji rūmai „privalo pateikti ir pateiks teisės aktą, turintį padėti ginkluoto smurto epidemiją“.

„Mano širdis dūžta, mums stebint šį ne, mums stebint, kaip mūsų Boulderio bendruomenėje klostosi šis neapsakomai baisus įvykis“, – pareiškė Kolorado gubernatorius Jaredas Polisas (Džaredas Polisas) ir pridūrė, kad šis incidentas yra „beprasmiška tragedija“.

Policija į iškvietimą apie šaudymą ir galimai šautuvu ginkluotą asmenį gavo apie 14 val. 30 vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė M. Heroldas.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta dešimtys šarvuotų policijos, taip pat greitosios pagalbos automobilių bei ginkluotų pareigūnų, įskaitant Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentus ir policijos skubaus reagavimo pajėgų SWAT komandas.

„Policijos pareigūnų veiksmus galima vadinti didvyriškais“, – pabrėžė M. Heroldas ir pridūrė, kad šio įvykio „labai sudėtingas tyrimas“ tęsis mažiausiai penkias dienas.

„Mūsų širdys sudaužytos dėl šio beprasmiško smurto akto“, – sakė „King Soopers“ atstovė Kelli McGannon (Keli Makganon) ir pagyrė specialiųjų tarnybų pareigūnus „itin drąsiai reagavusius į šiuos smurto aktus“.

Pareikšti kaltinimai 21-erių įtariamajam

Kolorado Boulderio mieste ginkluotam asmeniui nušovus 10 žmonių vienoje maisto prekių parduotuvėje, 21-erių įtariamajam pareikšti kaltinimai nužudymu, antradienį pranešė valstijos policija.

„Šis įtariamasis identifikuotas kaip 21 metų Ahmadas Alissa (Ahmadas Alisa)", – per spaudos konferenciją sakė Boulderio policijos viršininkas Marisas Heroldas.

„Jam pareikšta 10 kaltinimų pirmojo laipsnio nužudymu ir jis netrukus bus nugabentas į Boulderio apygardos kalėjimą“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne arabas

Ne arabas portretas
Reikejo vietoje prakeikta ciurbana nusauti. Prakeikti iskrypeliai.

Nigga

Nigga portretas
Ten įprasta ko čia dar skelbia dar šiandien koki 15 per visą jankyna issisaudys

kaunietė

kaunietė portretas
Nieko naujo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių