Quantcast

JAV per parą nustatyta 55 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Jungtinėse Valstijose per praėjusią parą nustatyta 55 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto paskelbti duomenys.

Remiantis Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais trečiadienį 20 val. 30 min. vietos (ketvirtadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 3 046 351.

Labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis trečiadienį peržengė 3 mln. patvirtintų užsikrėtimo atvejų ribą. Vis dėlto tikrasis skaičius veikiausiai yra daug didesnis dėl kovą ir balandį kilusių problemų išsitirti dėl koronaviruso.

Didžiausioje pasaulio ekonomikoje taip pat užregistruoti 833 nauji mirties nuo COVID-19 atvejai, o bendras koronaviruso aukų skaičius pasiekė 132 195.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) reguliariai sumenkina skaičius, priskirdamas juos padidėjusiam testavimo pajėgumui birželio mėnesį.

Epidemijos apsukos JAV didėjo keliuose pietiniuose židiniuose, įskaitant Teksasą, Floridą, Luizianą ir Arizoną, bet liga jau beveik visiškai nuslopinta ankstesniame epicentre – Niujorke ir šiaurės rytų regione.

Tuo metu D. Trumpas spaudė mokyklas vėl atsidaryti.

Trečiadienį ryte prezidentas paskelbė virtinę tviterio žinučių šia tema prieš JAV kovos su koronaviruso pandemija štabo viešą pasitarimą. D. Trumpas ragino rudenį moksleivius grįžti į mokyklas ir peikė savo paties administracijos sveikatos apsaugos agentūros poziciją.


Šiame straipsnyje: JAVkoronavirusasnauji atvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių