Quantcast

JAV mirčių nuo COVID-19 skaičius viršijo Antrajame pasauliniame kare žuvusių karių skaičių

Mirčių nuo COVID-19 skaičius JAV viršijo Antrajame pasauliniame kare žuvusių karių skaičių, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Trečiadienio vakaro duomenimis, JAV nuo koronaviruso sukeliamos ligos mirė 405 400 žmonių. Veteranų reikalų departamento duomenimis, bendras Antrajame pasauliniame kare per susirėmimus ir kitais atvejais žuvusių karių skaičius yra 405 399.

„Ištverti šią tamsią žiemą mums prireiks visų mūsų jėgų. Įžengiame į galimai sunkiausią ir daugiausia aukų pareikalausiantį viruso laikotarpį“, – teigė JAV prezidentas Joe Bidenas inauguracijos kalboje.

JAV gyvena 4 proc. visų pasaulio gyventojų, tačiau šioje šalyje užregistruota maždaug 20 proc. visų pasaulio mirčių nuo COVID-19.

Nors manoma, kad užsikrėtimų skaičius JAV pasiekė dar vieną viršūnę, Ligų kontrolės ir prevencijos centro modeliai rodo, kad B.1.1.7 atmaina, pirmą kartą aptikta Jungtinėje Karalystėje (JK), ateinančiais mėnesiais lems naujų atvejų augimą.

J. Bidenas teigė, kad, skirtingai nei Donaldas Trumpas, kovos su COVID-19 priemones rinksis remdamasis moksliniais įrodymais.

JAV prisijungs prie pasaulinės koronaviruso vakcinų programos

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį paskelbs, kad Jungtinės Valstijos palaikys projektus, skirtus platinti vakcinas nuo koronaviruso ir diagnostikos bei terapijos priemones kitose pasaulio valstybėse, pranešė vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci (Entonis Faučis).

A. Fauci taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos nebemažins savo darbuotojų skaičiaus Pasaulio sveikatos organizacijoje (PSO) ir įvykdys savo finansinius įsipareigojimus šiai specializuotai Jungtinių Tautų institucijai.

Naujoji JAV administracija ketvirtadienį padėkojo PSO už vadovavimą pasauliniam atsakui į pandemiją ir pažadėjo, kad šalis liks jos nare.

„Jungtinės Valstijos taip pat ketina įvykdyti savo finansinius įsipareigojimus šiai organizacijai“, – sakė A. Fauci, kurį trečiadienį JAV prezidentu prisaikdintas Joe Bidenas (Džo Baidenas) paskyrė vyriausiuoju patarėju sveikatos klausimais.

A. Fauci tai pareiškė PSO vykdomosios valdybos susitikime.

Jis sakė, kad ketvirtadienį prezidentas paskelbs direktyvą, rodančią, kad Jungtinės Valstijos ketina prisijungti prie COVAX – tarptautinės programos, skirtos vakcinoms nuo COVID-19 platinti joje dalyvaujančiose pasaulio šalyse.

A. Fauci taip pat sakė, kad JAV palaikys „ACT Accelerator“ – tarptautinę iniciatyvą, apimančią ir COVAX. Ši iniciatyva taip pat skirta platinti vakcinas nuo koronaviruso ir diagnostikos bei terapijos priemones pasaulio valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuuu

nuuu portretas
Rusijai jau nera sansu ja pavyti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių