Quantcast

JAV įspėja Kiniją nebūti neteisingoje istorijos pusėje dėl Ukrainos

Jungtinės Valstijos trečiadienį išreiškė susirūpinimą dėl Kinijos vienijimosi su Rusija ir įspėjo, kad šalys, palaikančios prezidentą Vladimirą Putiną dėl invazijos į Ukrainą, bus „neteisingoje istorijos pusėje“.

„Kinija teigia esanti neutrali, bet jos elgesys aiškiai rodo, kad ji vis dar investuoja į artimus ryšius su Rusija“, – sakė JAV Valstybės departamento atstovas.

Jis kalbėjo Kinijos prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) trečiadienį per pokalbį telefonu patikinus V. Putiną, kad Pekinas ir toliau rems Maskvą „suvereniteto ir saugumo“ klausimais.

Kinija atsisakė pasmerkti Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir yra kaltinama, kad diplomatiškai dengia Maskvą, kritikuodama Vakarų sankcijas ir ginklų pardavimą Kyjivui.

Valstybės departamento atstovas sakė, kad Vašingtonas „atidžiai stebi Kinijos veiklą“.

„Tačiau kitais svarbiausiais aspektais Kinija jau pasirinko“, – pažymėjo jis.

Praėjus daugiau nei trims mėnesiams nuo invazijos pradžios „Kinija vis dar palaiko Rusiją“, sakė Valstybės departamento atstovas.

„Ji vis dar atkartoja Rusijos propagandą visame pasaulyje. Ji vis dar gina Rusiją tarptautinėse organizacijose... Ir vis dar neigia Rusijos žiaurumus Ukrainoje, tvirtindama, kad jie inscenizuoti“, – kalbėjo pareigūnas.

„Šalys, kurios stoja Vladimiro Putino pusėn, neišvengiamai atsidurs neteisingoje istorijos pusėje... Dabar ne laikas dvejonėms, slėpimuisi ar laukimui, kas bus toliau. Jau dabar aišku, kas vyksta“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKinijaJAVįspėjimasXi Jinpingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių