Quantcast

JAV išdavė orderį Gribraltare sulaikytam Irano tanklaiviui areštuoti

Penktadienį, praėjus dienai po Gibraltaro teismo sprendimo paleisti praėjusį mėnesį sulaikytą Irano tanklaivį „Grace 1“, JAV teisingumo departamentas išdavė orderį areštuoti laivą.

Teisingumo departamentas teigia, kad tanklaivis yra naudojamas schemoje, kurios tikslas – „neteisėtai patekti į JAV finansinę sistemą, siekiant subsidijuoti Islamo revoliucijos gvardijos vykdomą neteisėtą Irano (naftos. – ELTA) gabenimą į Siriją“. Jungtinės Valstijos Irano revoliucijos gvardiją yra priskyrusios prie užsienio teroristinių organizacijų.

Remiantis orderiu, tanklaivis, kuris vėlų penktadienį dar buvo Gibraltare, Jungtinės Karalystės užjūrio teritorijoje, ir visa jame šiuo metu esanti nafta turi būti konfiskuoti, nes esą buvo pažeistas tarptautinis nepaprastosios padėties dėl ekonominės galios įstatymas, taip pat įstatymai dėl sukčiavimo bankų sistemoje, pinigų plovimo ir teroristinės veiklos.

Be to, orderiu norima areštuoti 995 tūkst. JAV dolerių, laikomų JAV įsikūrusiame banke. Šie pinigai siejami su „priedangos“ bendrove „Paradise Global Trading LLC“, kuri savo ruožtu siejama su verslais, veikiančiais Islamo revoliucijos gvardijos naudai.

Tuo metu Iranas pareiškė nusiųsiantis naują įgulą tanklaiviui su 2,1 mln. barelių naftos pargabenti.

Tanklaivis „Grace 1“ liepos 4 d. buvo sulaikytas prie Gibraltaro krantų, nes esą gabeno Irano naftą į Siriją, taip pažeisdamas Sirijai taikomas Europos Sąjungos sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal mūsų Grybauskaitė galėtų būti to Griblartaro prezidente ?

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko, yra pakankamai tų anglų tanklaivių prie Irano krantų, nusivarys pas save persai ir išsimainys į šitą...

Anonimas

Anonimas portretas
Zinau Gibraltara... Bet kur yra Griblartaras... Neimanoma net zemelapyje rasti... Saunuiliai, lietuviu berasciai zurnalistai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių