Quantcast

JAV evakuos amerikiečius iš Japonijoje įstrigusio karantinuoto laivo

JAV planuoja evakuoti savo piliečius iš Japonijoje nuo vasario pradžios įstrigusio „Diamond Princess“ kruizinio laivo, kuriame yra įvestas karantinas, šeštadienį pranešė JAV ambasada.

Sekmadienį į Japoniją bus pasiųstas lėktuvas, teigiama oficialiame laiške, skirtame kruiziniame laive esantiems JAV piliečiams. Laišku taip pat informuojama, kad į JAV parvykę gyventojai dvi savaites vis tiek turės laikytis karantino.

Dar neaišku, kada JAV piliečiai bus išskraidinti iš Japonijos, tačiau teigiama, kad lėktuvas nusileis Travis oro pajėgų bazėje Kalifornijoje.

„Bus tikrinama, ar keleiviams nepasireiškė ligos simptomai. Bendradarbiaujame su partneriais Japonijoje, siekdami užtikrinti, kad visiems pacientams, kuriems pasireiškė simptomai ir kurie negalės skristi lėktuvu, Japonijoje bus suteikta tinkama pagalba, – teigiama laiške. – Jei pasirinksite negrįžti su šiuo užsakomuoju lėktuvu, gali būti kad į JAV negalėsite grįžti dar kurį laiką“.

Kai kruizinis laivas „Diamond Princess“ atplaukė į Japoniją, jame buvo daugiau nei 3 700 keleivių. Laive tyrimus atliekantiems medikams diagnozavus daugiau nei 200 užsikrėtimo šiuo COVID-19 virusu atvejų, pacientai išvežti į vietos ligonines, o likę keleiviai yra įkalinti laive ir priversti kantriai laukti karantino pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių