Quantcast

JAV, ES ir JK pasmerkė Mianmaro karinės chuntos vykdomas civilių žudynes

Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos ambasadoriai pasmerkė Mianmaro karinės chuntos vykdomas civilių žmonių žudynes, informuoja naujienų agentūra AFP.

„Saugumo pajėgos žudo beginklius civilius, taip pat ir vaikus, – žmones, kuriuos jie prisiekė ginti. Profesionali kariuomenė ir policija taip nesielgia“, – rašoma JAV ambasados pareiškime feisbuke.

AFP patvirtino, kad Mianmare žuvo mažiausiai 24 žmonės. Tačiau vietos žiniasklaida praneša apie kur kas daugiau aukų. Manoma, kad žūti galėjo bent 50 žmonių.

Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės ambasados taip pat pasmerkė civilių žudynes šeštadienį Mianmare minint kariuomenės dieną.

„Šis, 76-asis, Mianmaro kariuomenės dienos minėjimas bus prisimintas kaip teroro ir gėdos diena. Beginklių civilių žmonių ir vaikų žudynės yra nepateisinamos“, – pareiškė ES ambasada Jangone.

Šeštadienį karinė chunta, demonstruodama savo galią, šalies sostinėje Neipide surengė didžiulį karinių pajėgų ir karinės technikos paradą.

Suirutė šalyje prasidėjo vasarį, generolams nuvertus ir suėmus Mianmaro civilinę lyderę Aung San Suu Kyi. Netrukus po to žmonėms reikalaujant demokratijos prasidėjo masiniai protestai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
ne veidmainiskai pliurpt o kazka daryt kai patys vykdot teroro akcijas ir siunciat pajegas tai nesigirdi jokios uzuojautos jusu veiksmams tai bent nemalkit sudo slykstu skaityt?...

JAV, ES ir JK - PASIŽIŪRĖKITE Į VEIDRODĮ...

JAV, ES ir JK - PASIŽIŪRĖKITE Į VEIDRODĮ... portretas
Kiek per pastarąjį šimtmeti išnaikinote niekuo kaltus žmones...Prieš smerkdami kitus - atsisukite į save...

Nuomonė

Nuomonė portretas
’pasmerkė, dar "paskelbkit susirūpinimą", ir kas iš to?’
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių