Quantcast

JAV dviem asmenims pareiškė kaltinimus dėl grasinimų platinti koronavirusą

JAV teisingumo departamentas trečiadienį pareiškė kaltinimus dėl teroristinių nusikaltimų dviem asmenims už tai, kad jie galimai tvirtino tyčia bandantys platinti koronaviruso infekciją.

Kaltinimai asmenims Teksaso ir Floridos valstijose pareikšti praėjus maždaug dviem savaitėms po to, kai generalinio prokuroro pavaduotojas Jeffrey Rosenas (Džefris Rousenas) informavo JAV federalinius prokurorus, kad jie gali kelti kaltinimus asmenims dėl grasinimų platinti koronavirusą, pasinaudojant  kovos su terorizmu įstatyminiais aktais, nes Teisingumo departamentas koronavirusą priskiria biologiniams agentams.

„Grasinimai arba bandymas panaudoti COVID-19 kaip ginklą prieš amerikiečius nebus toleruojami“, – rašoma J. Roseno memorandume JAV prokurorams ir visų Teisingumo departamento agentūrų vadovams, įskaitant FTB.

Jungtinėse Valstijose koronavirusas nustatytas daugiau nei 400 tūkst. žmonių. Visos šalies gyventojams nurodyta neiti iš namų. Tuo metu pareigūnai praneša apie išaugusį nusikaltimų iš neapykantos ir su virusu susijusių nusikaltimų  skaičių.

Pasak prokurorų, 31 metų Jamesas Jamalis Curry (Džeimsas Džamalis Karis) iš Sent Pitersbergo miesto Floridos valstijoje kovo 27 dieną, suimamas dėl smurto artimoje aplinkoje, apkosėjo pareigūnui ranką ir pasakė: „Aš esu užsikrėtęs korona“. Vyras įnešė užstatą ir jau kitą dieną buvo paleistas į laisvę, tačiau netrukus pareigūnai buvo vėl iškviesti į jo namus, nes paleistasis, kaip įtariama, nesilaikė teismo draudimo artintis prie nukentėjusiosios. Pažeidėjas buvo antrą kartą areštuotas.

Pasak policijos pareigūnų, suimamas J. J. Curry priešinosi policijos pareigūnams ir tyčia keletą kartų galva trenkėsi į pareigūnų automobilio langus. Policijos seržantei atidarius automobilio duris ir pabandžius jį patraukti nuo lango, jis dukart spjovė jai į veidą, rašoma teismui pateiktuose dokumentuose. Seiles nuo veido nusivaliusi pareigūnė jose pastebėjo kraujo pėdsakų, tuo metu suimtasis grasino ją nužudyti, nurodoma dokumentuose.

Pareigūnams uždėjus suimtajam ant veido gobtuvą, kad jis nesispjaudytų, J. J. Curry seržantei suriko: „Aš sergu korona (keiksmažodis) ir ją platinu.“

Policijos pareigūnai gavo leidimą suimtajam atlikti tyrimą dėl COVID-19. Tyrimo rezultatas buvo neigiamas. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl melagingo pranešimo apie biologinį ginklą. Jeigu teismas pripažins jį kaltu, jam gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Tuo metu Teksase 39 metų Christopheriui Charlesui Perezui (Kristoferiui Čarlzui Peresui) panašūs kaltinimai buvo pareikšti už tai, kad socialiniame tinkle „Facebook“ vyras paskelbė kažkam sumokėjęs už tai, koronaviruso užkratas būtų išplatintas  San Antonijo maisto parduotuvėse. Taip jis esą norėjęs, kad žmonės liautųsi į jas vaikščioję.

FTB pareigūnai ištyrė šį atvejį ir nustatė, kad pranešimas buvo melagingas ir viruso parduotuvėse niekas neplatino. Antradienį Ch. Ch. Perezas buvo suimtas.

Abu suimtieji trečiadienį buvo federalinėse pataisos įstaigose. Kol kas neaišku, ar jiems buvo paskirtas advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių